Privredno lovište ŠG „Sjemeć“ – Vučica na nišanu predsjednika

23.02.2016.

Savo Minic ubio vuka

ROGATICA – Boraveći prošlog ponedeljka u radnoj posjeti ŠG „Sjemeć“, koje gazduje sa istoimenim privrednim lovištem na površini od preko 23000 hektara šuma Sjemeća, Bokšanice i Devetaka, novi predsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske i poznati lovac iz Šamca Savo Minić, iskoristio je priliku i izašao u lov na vukove koji su ovih dana u više sela na platou Borika nanosili štetu poljoptivredncima uništavajući im ovce, jagnjad i drugu sitnu stoku.

Za lov je korišteno hranilište i visoka čeka na Bokšanici i bio je uspješan. Oko 22,15 časova odstrijelio je vučicu staru 4 do 5 godina u veoma dobroj kondiciji i prema ocjeni komisije za ocjenu trofeja s(p)retnom lovcu donijela je srebrenu medalju, jer je njeno krzno kao trofej ocijenjeno sa 117, a lobanja sa 41 poen.

Savo Minic ubio vuka 2

– Ovim mi se ostvarila želja koju nosim od prvog dana kada sam se počeo baviti lovom, a to je bilo prilično davno. Na tome se zahvaljujem ŠG „Sjemeć“ i lovočuvaru Radoslavu Ristanoviću koji je samnom bio na čeki. Sada se mogu pohvaliti da sam kompletan lovac. Odstrijelio sam najinteligentniju zvijer koja spada u najveće štetočine naših šuma i stočara gdje se pojavi, reče Minić.

Za ovo svoje zadovoljstvo Minić je platio naknadu od 750 maraka i odgovarajuću taksu za ulazak u lovište.

– Uz lično zadovoljstvo što sam odstrijelio vuka kao dugogodišnji lovac i predsjednik Lovačkog saveza, neobično sam zadovoljan načinom gazdovanja lovištem Šumskog gazdinsdtva u Rogatici. Ovo je primjer kako se može i treba raditi na uzgoju i zaštiti divljači čemu ću sada, nakon što sam odstrijelio vuka i zaokružio svoj lovački cilj, posvetiti maksimalnu pažnju, rekao je još Minić.