U susret “53. MOSI Rogatica 2016”

10.02.2016.

Sjednica MOSI Rogatica

Konstituisan Organizacioni odbor igara

ROGATICA – Održana je 1. sjednica Organizacionog odbora „53. MOSI Rogatica 2016“ posvećena konstituisanju ovog tijela i pripremnim radnjama za održavanje najveće amaterske sportske manifestacije jugoistočne Evrope u julu mjesecu u Rogatici.

Skupština opštine Rogatica donijela je Odluku o formiranju Organizacionog odbora koji broji 35 članova. Od toga 29 članova su iz reda građana opštine Rogatica, a ostalih 6 članova predstavnici su resornih institucija sa nivoa vlasti RS i BiH. Na ovim osnovama konstituisan je Organizacioni odbor koga sačinjavaju: Tomislav Puhalac (predsjednik), Miladin Ikonić i Tomislav Batinić (potpredsjednici) te članovi Uzeir Kurtić, Hajro Kurtić, Rade Jovanović, Darko Novaković, Đoko Razdoljac, Tijana Motika, Dragica Cvijetić, Igor Kušić, Željko Petrović, Slaviša Bojević, Anđelka Đerić, Nebojša Golić, Njegoš Tripković, Žaklina Lelek, Snežana Pjevčević, Aleksandar Bojović, Novak Motika, Radomir Jovičić, Dobrislav Ujić, Branka Džida, Zoran Janković, Slaviša Vukašinović, Miloš Bakmaz, Dejan Mićević, Radisav Zeković a naknadno će biti određeni predstavnici Ministarstva civlilnih poslova BiH (počasni član) Ministarstva spoljnih poslova BiH (počasni član)Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa (počasni član)Ministarstva porodice,omladine i sporta RS (počasni član)Predstavnik JP šumarstva Šume RS(Počasni član) i predstavnik HE na Drini a-d Višegrad (Počasni član).

Članovi Organizacionog odbora MOSI-Rogatica 2016 razmatrali su i donijeli Program aktivnosti u pripremi i organizaciji igara kojim je predviđeno da se ostvare kontakti sa svim opštinama – potencijalnim učesnicama – i oni upoznaju sa aktivnostima Ogranizacionog odbora i željom organizatora da sve ove opštine učestvuju na 53. MOSI u Rogatici. Svi nadležni organi iz Republike Srpske i Bosne i Hercegovine kojih se tiču MOSI takođe će biti kontaktirani i izraženi zahtjevi opštine Rogatica prema njima za konkretnim vidovima saradnje.

Na ovoj sjednici formiran je i Izvršni odbor 53. MOSI koji broji 21 člana, a koji će biti operativno tijelo Organizacionog odbora. U njegov sastav ušli su članovi stalnih komisija i lica koja će svojim znanjem i iskustvom doprinijeti uspješnoj organizaciji igara.

Organizacioni odbor imenovao je i Predsjedništvo u čiji sastav su ušli predsjednik Tomislav Puhalac, predsjednik Skupštine MOSI Tomislav Batinić, predsjednik Stalnog komiteta MOSI Miladin Ikonić, i sekretar MOSI Dragica Cvijetić kao i članovi Izvršnog odbora Darko Novaković,Uzeir Kurtić i Rade Jovanović. Zadatak predsjedništva jeste da utvrđuje konkretne zadatke, prioritete, izvršioce, i da koordinira rad svih tijela Organizacionog odbora.

U cilju realizacije aktivnosti u pripremama i organizaciji MOSI utvrđeno je i 16 komisija i njihovi predsjednici koje će se brinuti o svim ovim aktivnostima na pripremi i realizaciji igara: Komisija za izgradnju i adaptaciju sportskih objekata (Rade Jovanović), Komisija za uređenje i izgled grada (Brane Ujić), Komisija za smeštaj i ishranu učesnika (Nebojša Golić), Komisija za zdravstvo (Njegoš Tripković), Komisija za bezbjednost (Igor KUšić), Komisija za organizovanje i sprovođenje takmičenja – sportsko-tehnička komisija (Miladin Ikonić), Komisija za kulturno-zabavni program (Slaviša Bojović), Komisija za obezbjeđenje sportske opreme (Rade Erić), Komisija za marketing i propagandu (Darko Novaković), Komisija za informisanje (Zoran Janković), Komisija za program svečanog otvaranja i zatvaranja igara (Branka Džida), Komisija za doček i ispraćaj takmičara (Dejan Mićević), Komisija za pravna pitanja (Dragica Cvijetić), Komisija za materijalno-finansijsko poslovanje Tijana Brkić) Komisija za prevoz, saobraćaj i veze (Željko Petković) i Komisija za inspekcijski nadzor (Đoko Razdoljac).

Predviđeno je da se na 53. MOSI sportska takmičenja odvijaju u sljedećim disciplinama: atletika (M i Ž), odbojka (M i Ž), košarka (M i Ž), rukomet (M i Ž), streljaštvo (M i Ž), šah (M i Ž), stoni tenis (M i Ž), planinarstvo (M i Ž), fudbal (M), sportski ribolov (M i Ž), mali fudbal (M), biciklizam (M), odbojka na pijesku (M i Ž), i tenis (M).

Odmah po završetku Programa rada Komisija za smještaj i ishranu učesnika krenuće u aktivsnost anketiranja privrednih subjekata i građana u pogledu njihove zainteresovanosti za smještaj učesnika. Rogatica nema smještajne kapacitete u formi velikih hotela, pa će se u smještaju osloniti na privatne stambene jedinice uz adekvatnu finansijsku nadoknadu njihovim vlasnicima.

Prema onome što je juče moglo čuti cijene smještaja i ishrane sportista ostaće na nivou prethodnih igara, odnosno neće biti povećavane.

Organizacioni odbor, iz više razloga, predložio je da se 53. MOSI održe u periodu od od 13. do 17. jula, a konačna odluka biće donesena na sjednici Skupštine MOSI, koja se očekuje u mjesecu aprilu. Tada će biti održana i sjednica Stalnog komiteta, a biće donesena i konačna odluka o broju sportskih disciplina i cijenama smještaja i ishrane.