Odbojkaši “Maglića” – prvaci Srpske

20.03.2016.

OK Maglic

FOČA – Odbojkaši fočanskog “Maglića” osigurali su dva kola prije kraja takmičenja titulu šampiona Republike Srpske i plasman u Premijer ligu BiH, dokazavši tako da se, uprkos minimalnim finansijskim sredstvima, upornošću i entuzijazmom mogu ostvariti vrhunski rezultati.

Iz kluba ističu da odbojkaši na gostovanja putuju svojim automobilima i ne samo da igraju bez novčanih naknada, već nerijetko sami plaćaju opremu.

Ipak, to im nije smetalo da u 14 prvoligaških mečeva ostvare isto toliko pobjeda.

Trener šampionske ekipe Ognjen Govedarica kaže da su za uspjeh najzaslužniji igrači, njihov veliki rad i još veća volja.

“Opština finansira jedan dio odlaska na takmičenja, a za ostalo se sami snalazimo”, kaže Govedarica.

On se nada da će u Premijer ligi BiH ovaj klub imati veću podršku.

“Radom i igrom zaslužili smo veću finansijku podršku grada, ali bez najmanje dva pojačanja, teško da ćemo moći da obezbijedimo opstanak među odbojkaškom elitom”, smatra Govedarica.

Kapiten fočanskog “Maglića” Milan Matović ističe da je ova generacija odbojkaša dvije sezone uzastopno osvajala drugo mjesto, te da je zaslužila da se u Foči, napokon, igra Premijer liga.

“Nije bilo nimalo lako ostvariti sve pobjede. Protiv `Jahorine` je odlučivala jedna lopta, ali generalno mislim da smo najjača ekipa i da smo najviše pokazali”, kaže Matović.

On je šest sezona nastupao u Premijer ligi BiH i zna kakva iskušenja očekuju njegov tim u ovom takmičenju.

“Ova ekipa sa jednim ili dva pojačanja može da bude u sredini tabele i da se bori za plej-of. Nadam se da će opština imati razumijevanja jer bez adekvatnih finansijskih sredstava nema ni rezultata, a mi uz malo sredstava možemo da pokažemo mnogo”, dodao je Matović.

Odbojkašima “Maglića” ostalo je da odigraju još dva meča koji neće imati rezultatski značaj, ali ističu da će se potruditi da sezonu završe sa maksimalnih 16 pobjeda.