Uhapšen osumnjičeni za ubistvo osamdesetogodišnjeg oca

17.03.2016.

Policija

VIŠEGRAD – U Višegradu je uhapšeno lice čiji su inicijali B.R. zbog postojanja osnova sumnje da je porodičnoj kući u selu Repuševići ubio svog osamdesetogodišnjeg oca.

Policijskoj stanici Višegrad juče, deset minuta iza ponoći, lice B.R. je posredstvom mobilnog telefona prijavio da je u utorak, 15. marta, oko 20.30 časova njegov otac, čiji su inicijali A.R, prilikom penjanja na tavan pao sa drvenih stepenica i preminuo na licu mjesta, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo.

Nakon dolaska na lice mjesta, policija je na podu u porodičnoj kući pronašla beživotno tijelo A.R. sa vidnim povredama glave i ruku, te nepokretnu staricu čiji su inicijali Z.R, sestru preminulog, koja je takođe zatečena sa vidnim povredama u vidu krvnih podliva.

S obzirom da su na lešu preminulog pronađeni tragovi koji ne ukazuju na pad sa visine, te da je u ostavi pronađena oklagija sa tragovima koji asociraju na krv, postojao je osnov sumnje da je izvršeno ubistvo.

U prisustvu dežurnog tužioca policijski službenici CJB Istočno Srajevo obavili su razgovor sa B.R, koji je priznao da je dan prije prijavljivanja, u dnevnom boravku porodične kuće više puta drvenom oklagijom udario u glavu svog oca i nanio mu tjelesne povrede.

Na licu mjesta pronađeni su i izuzeti tragovi i dokazi koji će biti poslati na vještačenje.

Po naredbi tužioca, danas će u prosekturi u Istočnom Novom Sarajevu biti izvršena obdukcija tijela nakon koje će biti poznat tačan uzrok smrti.

U konsultaciji sa dežurnim tužiocem, policijski službenici nastavljaju rad na dokazivanju i dokumentovanju krivičnog djela ubistvo.