Budući drvni tehničari na edukativnom izletu

08.04.2016.

Drveni tehnicari iz Rogatice

ROGATICA – Učenici četvrtog razreda SŠC “27. januar”, obrazovni profil “drvni tehničar”, u srijedu su posjetili Bijeljinu. Predvođeni profesorima Branislavom Šikuljakom i Jovicom Vasovićem, obišli su preduzeće za preradu drveta i proizvodnju proizvoda od drveta “Mega drvo”.

Tehnički direktor Milenko Stevanović vodio ih je kroz sve pogone fabrike, iscrpno objašnjavajući procese proizvodnje i odgovarajući na pitanja. Učenici nisu krili oduševljenje najsavremenijim mašinama koje su rijetkost i u Evropi, a kamoli u BiH. Fabrika zadovoljava stroge evropske standarde, na čije tržište se izvozi većina proizvoda. Ono što je ostavilo poseban utisak je disciplina radnika, kompletna organizacija proizvodnje i urednost radnog prostora.

Drveni tehnicari iz Rogatice 2

Šumsko gazdinstvo “Sjemeć” iz Rogatice je dugogodišnji saradnik pomenutog preduzeća. U sklopu aktivnosti sa društvenom odgovornosti prema lokalnoj zajednici, u saradnji sa SŠC “27. januar”, “Sjemeć” je organizovao posjetu i omogućio besplatan prevoz.

Nakon posjete fabrici, učenici su posjetili i Etno-selo “Stanišići” gdje su uživali u veličanstvenosti tog kompleksa i sumirali utiske, sa željom da stečeno znanje primijene u nekom sličnom preduzeću.