Novo u sportu Rogatice – Osnovan ženski fudbalski klub

24.04.2016.

Osnovan zenski fudbalski klub u Rogatici (1)

ROGATICA – Velika porodica sportskih kolektiva okupljenih oko Sportskog društva Mladost u Rogatici dobila je novog člana. Na osnivačkoj skupštni, koja je održana u četvrtak, formiran je Ženski fudbalski klub Mladost. Time je realizovana ideja koja je posljednju godinu-dvije pokrenula grupa fudbalskih entuzijasta predvođena Milomirom Draganićem, profesorom fizičkog vaspitanja u ovdašnjoj Osnovnoj školi „Sveti Sava“.

Osnovan zenski fudbalski klub u Rogatici (2)

– Sve je počelo, kazuje Draganić, od fudbalske sekcije u okviru škole koja je iz godine u godinu postojala sve brojnija. U sekciji su ostajale i učenice koje su završavale osnovnu i prelazile u srednju školu. Uspješno su nastupale na revijalnim utakmicama i nezvanični turnirima. To je tražilo organizovaniji način rada i evo, uz punu podršku kolega iz muškog kluba Mladost, dođosmo u priliku da osnujemo i ženski klub. Imamo dvadesetak talentovanih i perspektivnih igračica u dobi od šestog razreda osnovne do trećeg razreda srednje škole i mi očekujemo zvanične nastupe na predstojećim 53. međuopštinskim sportskim igrama u našem gradu od 13. do 17. jula i, sa ostalim ženskim klubovima, učešće na prvenstvu Republike Srpske od naredne jeseni.

Osnovan zenski fudbalski klub u Rogatici (3)

Osnivačka skupština poslužila je i za verifikaciju stalnih članova skupštine, izbor upravnog odbora i ostalih tijela kluba.

Za prvog predsjednika skupštine izabran je Dragan Jovanović, Upravnog odbora Milomir Draganić, koji će istovremeno biti i trener prve ekipe. Izabrani su nadzorni odbor, disciplinska i komisija za rad sa mladim selekcijama.