FK Mladost Rogatica – MOSI prekidaju odmor i slavlje

23.06.2016.

FK Mladost

ROGATICA – Tek što su prostavili ostanak u Drugoj fudbalskoj ligi grupa istok, fudbaleri Mladosti, kako reče predsjednik kluba Brane Puhalac, sutra, petak 24. juna, prekidaju zaslužni odmor. Razlog su pripreme za predstojeće 53. međuopštinske omladinske sportske igre (MOSI), koje će se od 13. do 17. jula održati u njihovom gradu i na kojim se od fudbalera očekuje visok plasman.

O tome uz kraći osvrt na nedavno završeno prvenstvo 2015/2016. trener Mladosti Jadranko Janjić kazuje:

– Mladost kao jedan od domaćina na MOSI mora se spremiti da dostojno prezentuje naš grad i opštinu. Otuda i potreba da u cilju temeljite pripreme za učešće na ovom velikom takmičenju prekinemo odmor fudbalerima i tu nema ništa sporno.

Što se tiče sezone 2015/2016. Mladost je napravila veliki podvig. Jesen je okončana sa svega 13 bodova i mnogi su nam prognozirali ispadanje iz Druge lige.Nije se to desilo zahvaljujući prije svega finišu prvenstva u kome smo dobili pet utakmica, od kojih dvije u gostima – kod Famosa u Vojkovićima i Jedinstva u Brodcu. Zasluga je to cijele ekipe koju je u proljećnom dijelu vodio povratnik u ekipu iskusni Slaviša Ujić. Ja kao šef stručnog štaba i prvi trener neću da potcijenim igru i zalaganje i ostalih u ekipi kao što su golman Vuk Jolović, golgeter Slobodan Đurović, agilni Darko Rosić, Nikola Nešković, Siniša Tadić i drugi među kojima je i Milija Rajak koji se priključio prvom timu kad nam je najviše trebalo, pred kraj prvenstva u kome je svaki gol, a on je postigao četiri, i bod bio zlata vrijedan, naglasio je Janjić.

Fudbaleri i uprava Mladosti na čelu sa predsjednikom Branom Puhalcem ne zaboravljaju zasluge ni trenera Janjića. Ekipu je, po treći put, preuzeo pred početak proljećne sezone u vrlo teškom bodovnom stanju. Mladost je bila pretposljednja sa svega 13 bodova, a kraj dočekala sa velikih 37 što joj je donijelo visoko 10 mjesto i siguran ostanak u Drugoj fudbalskoj ligi u kojoj se već godinama takmiči.