Lep gest reprezentatrivca Srbije i igrača Čelzija

19.06.2016.

Rudo Nemanja Matic i Prijatelji (1)

Matićeveva humanitarna misija

RUDO – Srpski reprezentativac i član Čelzija Nemanja Matić proteklog vikenda bio je u humanitarnoj misiji u Rudom gdje je sa svojim prijateljima fudbalerima Vrela iz rodnog Uba odigrao meč a povod je bilo prikupljanje pomoći za liječenje mladog fudbalera Strahinje Jojevića koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći. Najbolji fudbaler Srbije koji je još jednom pokazao svoje veliko srce, bio je oduševljen prijemom u ovom dijelu Republike Srpske i između ostalog istakao da je srećan što je bio dio ove akcije.

Rudo Nemanja Matic i Prijatelji (3)

– Drago mije što smo svojim skromnim doprinosom uspeli da obezbedimo određena finansijska sredstva za lečenje mladog golmana Rudog. Nadamo se da će se ovaj fudbaler uskoro nakon uspešnog lečenja oporaviti i vratiti u normalan život. Osim toga u ovom malom ali lepom gradiću smo stekli veliki broj prijatelja i siguran sam da će se i u budućnosti saradnja fudbalera Rudog i ekipe Vrela nastaviti. Ovaj put povod je bila humanitarna pomoć i potvrda da nesreće spajaju ljude a verujemo u narednom periodu da će to biti prava prijateljska i sportaka druženja – istako je Matić.

U ime organizatora ove humanitarne akcije veliku zahvalnost Nemanji Matiću kao i njegovim prijateljima iz Vrela i svima koji su učestvovali i pomogli priklupljanju sredstava za lečenje Strahinje Jojevića zahvalili su se direktor Javne ustanove za turizam i sport Vladimir Bradonjić i nekadašnji saigrač Čelzijevog asa iz dana provedenih u školi fudbala na Ubu, Nemanja Bradonjić koji su bili i glavni inicijatori ove utakmice.

Rudo Nemanja Matic i Prijatelji (2)

Iako je rezultat bio u drugom planu treba istaći da je domaći sastav Rudog bio ubedljiv protiv gostujuće ekipe Nemanja Matić i prijatelji i trijumfovao sa 5:1. Poveli su gosti pogotkom Obradović u 22. minutu a potom su strijelci za ekipu Rudog bili Cerović u 32, potom Janićijević u 54, a onda je na scenu stupio Vladimir Bradonjić koji je tri puta pogađao gol gostiju u 63, 74. i 78. minutu.

Organizatori humanitarne utakmice su bili Javna ustanova za turizasm i sport Rudo i FK Rudo.