Lijep uspjeh mladih rogatičkih folklorista

07.06.2016.

KUD Stara Gora (1)

„Starogorci“ drugi u Zvorniku

ROGATICA – Iako postoje tek par godina iza članova KUD-a Stara Gora iz Rogatice je niz uspješnih nastupa i rezultata. Najnovija potvrda odličnog rada u ovoj organizaciji koja se bavi očuvanjem tradicije stigla je sa 19. festivala dječijeg folklora održanog proteklog vikenda u Zvorniku.

Omladinski folklorni ansambl KUD-a Stara Gora osvojio je visoko drugo mjesto u konkurenciji 33. folklorna ansambla sa područja Srbije i Republike Srpske. Veliki uspjeh je upotpunio i mladi član folklorista „Starogoraca“ Marko Mišković koji je proglašen najboljim igračem na ovom prestižnom festivalu. Inače pobjednik ovogodišnjeg tradicionalnog zvorničkog festivala je bio KUD Crnjelovo iz okolina Bijeljine a treće mjesto je osvojio SKUD Nova Janja.

KUD Stara Gora (3)

Predsjednik Udruženja za očuvanje tradicije Stara Gora Nebojša Popović je bio oduševljen nastupom i uspijehom mladih članova društva:

– Ponosni smo na našu djecu, bili su odlični. Nastupil smo sa 15 parova koji su potvrdili da se u okvirima udruženja radi maksimalno ozbiljno. Koreograf Danijela Kušić je odlično spremila djecu koja su pokazala sav raskošan talenat na sceni. Osvojeno drugo mjesto još više dobija na značaju kad se zna da smo nastupili u veoma jakoj konkurenciji gdje je bilo i kulturno umjestničkih društava sa znatno starijim igračima a uz to smo imali i najboljeg igrača smotre – istako je Popović.

KUD Stara Gora (2)

Pred mladim rogatičkim folkloristima je dobro popunjen program i kalendar narednih aktivnosti

– Idemo dalja puni entuzijazma, slijedi nam redovni godišnji koncert u Rogatici, potom odlazak na Međunarodni festival folklora u Bugarskoj. Pripremamo program i za MOSI koje se održavaju u našem gradu, a potom i Ilindanske i Preobraženjske svečanosti. Sigurni smo da ćemo i na ovim manifestacijama pokazati svu ljepotu folkora i običaja kroz igru i pjesmu naših članova – zaključio je Nebojša Popović presjednik udruženja za očuvanje tradicije Stara Gora.