Završena boračka zgrada u Rogatici – Ključevi kod investitora

22.06.2016.

Boracka zgrada u Rogatici

ROGATICA – Tehničkim prijemom koji je ovih dana obavljen i predajom ključeva investitorima i zvanično je završena izgradnja stambene zgrade koju su za zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida (RVI) od prve do četvrte kategorije zajedničkim sredstvima finansirali Vlada Republike Srpske i opština Rogatica.

U ovom objektu, koji je već od temelja dobio ime „boračka zgrada“, nalazi se 14 stanova, od čega dva dvosobna, šest jednosobnih i šest garsonjera u ukupnoj površini od 544 kvadratna metra, 12 stanova finansirala je Vlada Srpske i dva opština.

Rogatica-Milenko Rajak

– Što se tiče boračke polupacije već se znaju imena onih koji će dobiti neki od stanova. Prema pravosnažnoj listi prioriteta, po Programu stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i RVI iz 2008.godine, dobiće ih: Milka Miladinović, Radmila Ćodo, Slavica Vučak, Radmila Mitrović i Milojka Bakmaz iz reda porodicapoginlih boraca, te RVI Gojko Stojanović, Uroš Mijatović, Milanko Milutinović, Momir Pajić, Danko Lošić, Slobodan Nikolić i Ilija Veljović, reče Milenko Rajak, predsjednik Opštinske Boračke organizacije.

– Koji i prostorno koliki će ko dobiti stan odlučivaće ovih dana prvostepena stalna komisija Opštinskog organa nadležan za boračko-invalidsku zaštitu. Tako utvršen raspodred ide na verifikaciju u resorno ministarstvo u Vladi Srpske koje će izdati riješenje i uručiti ključeve stanarime, dodao je Rajak.

Boračku zgradu sa rokom od šest mjeseci gradilo je GP „Gratod“ doo Banja Luka.