Rogatica proslavila krsnu slavu Preobraženje Gospodnje

19.08.2016.

Rogatica proslavila krsnu slavu (1)

REALIZOVANO NEKOLIKO ZNAČAJNIH PROJEKATA

ROGATICA – Rogatica je danas proslavila krsnu slavu opštine Preobraženje Gospodnje. Današnje svečanosti počele su liturgijom u crkvi Svete Trojice i litijom oko ovog svetog hrama i do Spomen-sobe u centru grada koja čuva uspomene na 284 poginula borca u posljednjem odbrambeno-oslobodilačkom ratu pred kojom je položen vijnac opštine i prelomljen slavski kolač.

Rogatica proslavila krsnu slavu (2)

Kolač su, u prisustvu velikog broja zvanica i drugih gostiju, među kojima je bio veliki broj crkvenih predstavnika, te Mirko Šarović ministar u Savjetu ministara BiH, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Slobodan Samardžija i više načelnika susjednih opština, zajednički prelomili bivši starješina crkve u Rogatici Gvozden Arambašić i načelnik opštine Tomislav Puhalac. Nakon toga svi skupa, prisustvovali su slavskom ručku u prostrijama motela „Park“.

Povodom krsne slave načelnik ove lokalne zajednice Tomislav Puhalac istakao je da je u Rogatici između dvije krsne slave realizovano nekoliko značajnih infrastrukturnih i drugih objekata kojim se stvaraju bolji uslovi za življenje građana ove opštine.

Rogatica proslavila krsnu slavu (3)

Između ostalih tu je regulacija rijeke Rakitnica u dužini od preko 4,5 kilometara, pri kraju je izgradnja otvorenog bazena za kupanje i u toku realizacija druge faze vodovoda sa čijim završetkom grad i prigradska naselja će imati nesmetano snadbjevanje vodom za piće u narednih 30 do 50 godina. Na Borikama je pri kraju izgradnja sportsko-rekreacionog centra, a na Stjenicama vodovoda itd. Pri realizacije omladinske politike nastojali smo da što veći broj onih koji završe fakultete odrare pripravnički staž i polože potrebne ispite kako bi lakše dobili stalni posao, stipendira se veći broj studenata, a u granicama mogućnosti pomaže se boračka populacija i penzioneri…