Sjajan teniski memorijal

04.09.2016.

Teniski turnir u Cajnicu (1)

ČAJNIČE – Subota je u Čajniču bila dan za tenis. Održan je treći po redu “Memorijal Vlade Stojić” uz učešće preko 30-oro djece podjeljenih u više kategorija.

Idejni tvorac turnira, Miloš Laković, izrazio je zadovoljstvo odzivom i osvrnuo se na pozitivnu stranu takmičenja:
“Još jedan, treći po redu teniski turnir “Memorijal Vlade Stojić” završen je. Lijepo smo se družili, djeca su igrala tenis. Zadovoljan sam prikazanim, bitno je da se djeca druže, i da turnir postaje tradicionalan.”

Pobjednika je bilo više. Zbog broja učesnika igralo se u više kategorija. Mali i veliki šampioni su Aleksej Prijović, Nikola Mašić, Mihailo Laković, Vitomir Vojnović, te Nemanja Gigović, senior koji je odbranio trofej od prošle godine. Naravno ne smijemo zaboraviti ni najmlađeg šampiona, Nemanju Vojnovića, kojem niko nije smio stati na crtu, pa je on zasluženo dobio diplomu u najmlađem uzrastu.

Teniski turnir u Cajnicu (2)

Najbolji, najatraktivniji meč dana odigrali su Pavle Katana i Vitomir Vojnović. Duel pun lijepih poteza, ala Santoro, dobio je nakon velike borbe Vojnović.

On kaže:
“Osjećam se odlično. Ponosan sam na sebe. Tenis obožavam. Ovo mi je druga godina uzastopno kako slavim!”

Razoga za slavlje imao je i Miloš Marić, novopoečeni srednjoškolac slavio je u svojoj kategoriji, savladavši Strahinju Savića.

“Pa osjećam se fenomenalno, iskreno nisam se nadao uspjehu!”, skroman je Marić.

Ono što treba istaći, svakako jeste da su ova djeca samouka. Ona tenis uče gledajući televiziju, bez trenera, sa neadekvatnim terenima. Mrežu i rekete obezbjedio je gospodin Laković.

Ali kako reče jednom jedan mudar Crnogorac
“Boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka!”