Uz početak nove školske godine u Rogatici – Prvačića više nego lani

01.09.2016.

Prvacici u Rogatici (1)

ROGATICA – Za razliku od mnogih drugih mjesta u Republici Srpskoj u Rogatici je danas, 1. septembra, u klupe prvih razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ sjelo 17 učenika više nego prošle i posljednjih 10 godina. Od ukupno 112 prvačića centralna škola u Rogatici dobila je 108, a područna odjeljenja u Borikama i Brankovićima po jednog i u Stjenicama dva, dok odjeljenje u Žepi ove godine neće imati prvog razreda, jer nije bilo upisa.

Prvacici u Rogatici (3)

Prvi dan dolaska u školu za prvačiće i njihove roditelje priređen je prigodan kulturno-zabavni program uz učešće učenika starijih razreda, a prve školske dana, da budu zdravi i dobri đaci, poželjeli su im direktorka Škole Snežana Pjevčević sa saradnicima uz napomenu da su prvačići raspoređeni u 4 odjeljenja sa kojim će u redovnoj nastavi raditi četiri učiteljice i tri u produženom boravku.

Prvacici u Rogatici (2)

Ovoj maloj svečanosti prisustvovao je i načalnik opštine Tomislav Puhalac, koji je, uz čestitke za uspješan polazak u školu prvačićima, izrazio zadovoljstvo što je povećan broj prvačića i poželio da tako bude i narednih godina, a simbolično, preko đaka-prvaka Anđele Despotović, učenice prvog jedan razreda, uručio je udžbenike za sve prvačiće i učenike drugih razreda koje je obezbijedilo Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske. Besplatne udžbenike dobio je i 21 odličan učenik iz porodica sa 4 i više djece koje je nagradilo Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport.

Prvacici u Rogatici (4)

Inače, osnovna škola u Rogatici u novu školsku godinu ulazi sa 850 učenika svrstanih u 42 odjeljenja sa potpuno stručnom zastupljenošću prosvjetnh radnika.