Novi uspjeh rogatičke Mladosti

31.10.2016.

fk-mladost-fk-gacko-1

IMENjAK NADIGRAO IMENjAKA

ROGATICA – Umjesto da po igri lako i ubjedljivo uknjiže nova tri boda, fudbaleri rogatičkog drugoligaša Mladost, tek u samom finišu uspjeli su da slome otpor žilave ekipe imenjaka iz Gacka.

Iako su rano, već u 23 minutu, poveli sa 1:0 golom uvijek agilnog Tadića, domaći igrači su jedva sačuvali minimalno voćstvo. U pitanje je došlo u 42 minutu, kada je igrač gostujuće ekipe Komnenić pogodio stativu, a posebno u 87 minutu kada je samo sreća sopasila gol domaće ekipe. Domaćini su u 76 minutu imali priliku da utakmicu riješe iz penala, koga je sudija Tekić sasvim opravdano dosudio, ali ni to im pomoglo. Mlak šut Darka Rosića sa bijele tačke odbranio je golman gostiju Guzina, jedan od najboljih u svojoj ekipi.

fk-mladost-fk-gacko-3

Poneseni uspjehom svoga golmana gosti su se otvorili i pošli na sve ili ništa. Tako su atakujući na gol domaćina razredili su svoju odbranu. Iskoristili su to domaćini. Akciju je započeo rezervista Mićo Rajak. Pred golom gostiju najbolje se snašao Nikola Nešković i plasirao loptu u gol Gačana za 2:0, što je i realan ishod i odraz onoga što je viđeno na terenu.

Nesigurni sudija Tekić dosudio je 9 žutih kartona i dva crvena. Pocrvenili su Nikola Sušić iz gostujuće ekipe, zbog dva žuta kartona, i Slaviša Ujić, zbog namjernog udaranja protivničkog igrača bez lopte.

fk-mladost-fk-gacko-2

MLADOST (Rogatica) 2 (1)
MLADOST (Gacko) 0 (0)

Strijelci: 1:0 Tadić u 23, 2:0 Nešković u 90 minutu.
Stadion: Sportsko-rekreacioni centar u Rogatici
Gledalaca: 50
Sudija: Željko Tekić (Zvornik) 6
Žuti kartoni: Miličević, Dar.Rosić, Tadić, Ujić, Đurović (Mladost Rogatica), Komnenić, N. Sušić, Avdalović, Guzina (Mladost Gacko).
Crveni kartoni: Slaviša Ujić (Mladost Rogatica) u 65, Novak Sušić (Mladost Gacko) u 63 minutu.

MLADOST (Rogatica): Simić 6,5, Miličević 7, Bjelaković 7, Obradović 7,5, Nešković 7,5, Dar. Rosić 7, Tadić 7,5, Lukić 7, Đurović 7 (od 73 minuta Radović -), Mićo Rajak 7, Ujić 6. Trener: Danko Cerović.

MLADOST (Gacko): Guzina 7, Nikolić 6, Mrković 6, Salatić 6,5, Goranović 6, Ćeranić 6 (od 76 minuta D. Sušić -), Dubljević 6 (od 59 minuta Bjelogrlić 6), N. Sušić 6, Bokić 5 (od 31 minuta Avdalović 6), Koprivica 6, Komnenić 6,5. Trener: Željko Popović.