FK Mladost – Bodovi za rekordan jesenji saldo

14.11.2016.

fk-mladost

ROGATICA – Pobjedom nad ekipom Veleža u posljednjem jesenjem kolu Druge fudbalske lige Republike Srpske na domaćem terenu, rogatička Mladost uknjižila je nova tri boda i došla do salda od 20 bodova što je učinak iznad svih očekivanja i bolji nego u posljednjih skoro deset godine.

Rezultat od 4:0 na prvi pogled je ubjedljiv, ali su i gosti imali svoje šanse, ako ne da pobijede, a ono bar da umanje poraz. Govori to i podatak da su dva puta pogodili prečku i jednom stativu.

Već u 4 minutu gosti su imali prvu šansu. Šipovac je pogodio stativu. Lopta se odbila u polje, gdje su je prihvatili domaći igrači i šansa gostiju otišla je u nepovrat.

Ali, zato u 10 minutu nije promašio domaći igrač Lukić. Na dodavanje Ćaćića rezantnim udarcem sa desetak metara donio je voćstvo Mladosti od 1:0. Drugi gol pao je u 21 minutu. Loptu je pred gol gostiju sa lijeve strane uputio Tadić. Prihvatio ju je Radović i poslao prema golu. Umjesto u gol lopta je zatresla prečku i vratila se u polje. Došla je do Obradovića koji je poslao u mrežu za 2:0.

fk-mladost-velez-2

Gosti nisu imali sreće ni u 39 minutu. Prečku je pogodio Kovačević. Blizu pogotka gosti su bili i u 42 minutu kada je sa ivice kaznenog prostora šutirao agilni Kovačević, ali se istakao golman domaće ekipe Njegoš Simić i snažan udarac poslao u korner.

Na treći pogodak domaćina čekalo se do 56 minuta. Na dodavanje Tadića postigao ga je najbolji pojedinac susreta Radović u 68 minutu.

Radović je bio egzekutor i 4 gola. U 68 minutu pobjegao je gostujućim igračima iz odbrane i matirao nemoćnog Zurovca.

Domaći igrači imali su još izglednih šansi. Nisu ih iskoristili Darko Rosić, Radović, Tadić pa i rezervista Milija Rajak.

Posljednju šansu da ublaže poraz imao je ponovo Kovačević. Njegov šut na isteku 90 minuta zaustavila je prečka.

Sudija ovog susreta Marko Taborin iz Zvornika pokazao je tri žuta kartona – Nikoli Neškoviću i Miliji Rajaku iz Mladosti i Goranu Prodanoviću iz Veleža.

fk-mladost-velez

MLADOST (Rogatica) 4 (2)
VELEŽ 0 (0)

Strijelci: 1:0 Lukić u 10, 2:0 Pbradović u 21, 3:0 Radović u 56, 4:0 Radović u 68 minutu.
Stadion: Sportsko-rekreacioni centar u Rogatici
Gledalaca: 50
Sudija: Marko Taborin (Zvornik) 7
Žuti kartoni: Nešković, Mil. Rajak (Mladost Rogatica), Prodanović (Velež).
Igrač utakmice: Boško Radović (Mladost Rogatica) 8

MLADOST (Rogatica): Simić 7, Miličević 7,5, Bjelaković 7, Obradović 7,5, Nešković 7,5, Dar. Rosić 7, Tadić 7,5, Lukić 7,5 (od 69 minuta Mil. Rajak -), Ćaćić 7, Radović 8, Dan. Rosić 7 (od 78 minuta Ćućula -). Trener: Danko Cerović.

VELEŽ: Zurovac 5,5, Pantić 5 (od 42 minuta Grujičić 5), Šipovac 5,5, Petković 5,5, Šarenac 5 (od 73 minuta Aćimović -), Prodanović 5,5, Topalović 5,5, Bakoč 5, Radović 5, Avdalović 5,5, Kovačević 6,5. Trener: Mijat Mišeljić.