KK „Varda-HE“ se bori sa gašenjem kluba

29.11.2016.

KK-VARDA-HE-Visegrad-16.09.2012

VIŠEGRAD – Nakon desetak dana od održane Skupštine kluba, na kojoj je promijenjeno rukovodstvo i konstatovan finansijski kolaps kluba u zadnjih par godina, novoizabrana Uprava pokušava na sve načine da zaustavi potonuće kluba.

– Kao što smo i najavili, pristupili smo neminovnom smanjenju troškova. Naslijedili smo dug od 60.000 KM i 5 igrača i trenera sa strane što je, u ranije ispražnjenim finansijama, logično dovelo do finansijskog kolapsa. Pojedini igrači su korektno razumjeli situaciju, sami su predložili sporazumni prekid saradnje, isplatiće im se u ratama sve dosadašnje obaveze, što jedino i možemo, a mi smo dali naše preporuke za nastavak karijere u drugim klubovima.

Međutim u „Vardi“ kažu da postoji, u ovom momentu, i najveća opasnost.

– Imamo i pojedine koji ne žele da razumiju situaciju, ne prihvataju sporazumne dogovore već najavljuju isključivo tužbe na iznose za cijelu sezonu koja je tek počela što će, ako se zaista desi, dovesti do konačnog udarca za krah kluba.

kk-varda-he-dvorana-i-grb-40-g

U višegradskom, nekada slavnom klubu, ističu da su stabilizovali organizaciju kluba i unaprijedili rad sa mladjim selekcijama.

– Ono što je bilo u našoj moći smo i uradili. Klub sada ima aktivnu Upravu, počeli smo polako da vraćamo dugove od ranijih presuda da bi odblokirali račun, ponovo radi telefon, uspjevamo odigravati utakmice I lige RS, a mladjim igračima je data veća šansa što se pozitivno odrazilo na sve mladje selekcije. Nažalost, od opštine Višegrad su sredstva već potrošena, a ni ostali sponzori ne mogu dodatno pomoći klubu koliki su dugovi, tako da od tužbi i drugih poteza zavisi hoćemo li odigrati revijalnu utakmicu za gašenje kluba ili ćemo nekako uspjeti opstati.

U Višegradu je KK „Varda-HE“ 2009.g. igrala protiv evropskog šampiona KK „Panatinaikos“, a 2012.g. su dolazili i moskovski „CSKA“, kao i naši „Partizan“, „Hemofarm“, „Igokea“ i ostala velika košarkaška imena, a danas se nažalost vodi borba za opstanak ovog kluba osnovanog davne 1972. godine.