Mladenko Tasić izabran za zamjenika načelnika

25.11.2016.

SO Visegrad

VIŠEGRAD – Bilal Memišević iz Koalicije SDA-SBB izabran je danas na konstitutivnoj sjednici Skupštine opštine Višegrad za predsjednika lokalnog parlamenta, a Miladin Milićević iz SNS-a za potpredsjednika.

Za zamjenika načelnika opštine izabran je Mladenko Tasić iz DNS-a.

Novu skupštinsku većinu čini sedam odbornika SNSD-a, dva odbornika DNS-a, te po jedan odbornik SNS-a i SP-a i Koalicije SDA-SBB, dok su u opoziciji pet odbornika SDS-a, te po dva odbornika NDP-a i PDP-a.

Odbornici su razriješili dužnosti dosadašnje načelnike odjeljenja i sekretara Skupštine i imenovali ih za vršioce dužnosti do isteka konkursne procedure.

Za vršioca dužnosti sekretara Skupštine opštine izabran je Milan Đukić.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević čestitao je svima na izboru i poželio im da u naredne četiri godine rade za dobrobit građana koji su im na izborima ukazali povjerenje.

“U narednom periodu moramo da radimo konstruktivno i u interesu građana, jer nas čeka usvajanje budžeta za narednu godinu”, rekao je Đurević.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Darko Andrić rekao je da su od danas stvoreni uslovi za rad lokalnog parlamenta.

“Danas smo, između ostalog, morali da ispravimo grešku prethodne vlasti o vraćanju nelegalno smijenjenog zamjenika načelnika zbog čega je opština pretrpjela značajne troškove. U narednom periodu moraćemo da ispravimo i druge propuste i što je najbitnije da realizujemo dobre stvari za bolji život u Višegradu”, dodao je Andrić.

Šef Kluba odbornika SDS-a Brane Smiljić kritikovao je odluku novoizabranog predsjednika Skupštine opštine Bilala Memiševića, koji je tokom sjednice tražio pauzu od 30 minuta radi vjerskog obreda.

On kaže da je prvi put u Višegradu prekinuta sjednica Skupštine opštine, što se, kako je naveo, nije smjelo desiti.

“Odbornici SDS-a neće učestvovati u radu sjednica ako one budu prekidane na ovaj način”, dodao je Smiljić.