Obilježen Dan srednjoškolaca

17.11.2016.

dan-srednjoskolaca-u-cajnicu

ČAJNIČE – Danas je u Čajniču obilježen “Dan srednjoškolaca”.

Organizovane su razne aktivnosti koje su imale za cilj da čajničkim srednjoškolcima na pravi način predstave značaj tog praznika.

Prvo je pročitano obavještenje o samom “Danu”, šta on znači i šta predstavlja.

Učenici SŠC “Petar Petrović-Njegoš II” su obukli svijetle majice, mahom bijele, na koje su jedni drugima ostavljali poruke u vidi stihova.

Takođe na školski hodnik su postavljena tri plakata. Na prvom su bile najbolje ilustracije učenika čajničkog srednjoškolskog centra. Na drugom su srednjoškolci mogli napisati šta bi se moglo promijeniti u školi, a na trećem su imali priliku da napišu šta je to što oni vole kod svog poziva srednjoškolca.

dan-srednjoskolaca-u-cajnicu-2

Održano je takmičenje “Sačuvaj svoje” u kojem su učenici imali dva cilja:
-da sačuvaj balon privezan za lijevu nogu
-da desnom probaju probušiti tuđi.

Nakon velike i dugotrajne finalne borbe zadnja dva takmičara su podjelila skromnu novčanu nagradu od 20KM.

Anica Tupeša, jedan od najboljih čajničkih srednjoškolaca kaže:
“Već tri godine obilježavamo ovaj naš dan, “Dan srednjoškolaca” i ove godine su bili uključeni svi srednjoškolci. Pored sticanja nekih novih znanja i iskustva, imali smo priliku da iznesemo probleme u školi, lao i da se zabavimo u našoj završnoj aktivnosti “Sačuvaj svoje”. Ovom prilikom želim da se zahvalim Opštini Čajniče koja nam je finansijski pomogla u realizaciji svih aktivnosti i nadam se da će srednjoškolci nastaviti da slave i poštuju svoj dan!”