Ženski fudbalski klub „Mladost“ iz Rogatice – Polusezona iznad očekivanja

06.11.2016.

zfk-mladost

ROGATICA – Iako su se prošle srijede neslavno oprostile od KUP-a BiH izgubivši u osmini finala od višestrukog prvaka BiH Ženskog nogometnog kluba „SFK 2000“ rezultatom 0:14, novajlija u sportskom životu u opštini i posebno u Prvoj ženskoj fudbalskoj ligi Republike Srpske, članice Ženskog fudbalskog kluba „Mladost“ zadovoljne su jesenjim učinkom. Na prvenstvenoj tabeli dijele prvo mjesto sa ekipom Čelika iz Doboja i „Sloge“ iz Petrova uz osvojenih 10 bodova iz tri pobjede, jedne neriješene i jedne izgubljene utakmice.

Milomir Draganić, profesor fizičke kulture u Osnovnoj školi „Sveti Sava“, čijom zaslugom je i formiran ženski fudbalski klub, je trener rogatičkih fudbalerki. On reče da se radi o djevojkama koje su još u osnovnoj ili su tek zakoračile u srednju školu sa nedovoljnim takmičarskim iskustvom, otuda i veliki, neočekivani, njihov uspjeh u jesenjoj polusezoni.

– Dijelimo, dodaje on, prvo mjesto sa Čelikom iz Doboja i Slogom iz Petrova u nadi da i proljeće neće biti lošije. Ovo posebno zbog toga što naše igračice iz utakmice u utakmicu stiču takmičarsko iskustvo što je uz jačanjem fizičke snage kroz svakodnevne treninge od bitnog značaja pri igranju zvaničnih ligaških utakmica.

Za klub u jesenjem dijelu takmičenja igralo je 17 fudbalerki. Radi onih koji ih rijetko ili nikako nisu gledali evo i njihvih imena: Vesna Ristović, Sonja Pušonja, Dragana Delić, Ivana Božović, Milica Tomić, Marija Ćebić, Tamara Jovičić, Tijana Ljubinac, Milica Kokošar, Slavica i Milica Kozić, Nikolina Olović, Suzana Gluhović, Danijela Nerić, Anastazija Kovačević, Nikolina Sokolović i Vesna Miletić. Gol-geter ekipe je Tmara Jovičić sa 9 postignutih golova.

U klubu je i jedan broj mladih fudbalerki koje će vremenom uskakati u prvu ekipu u cilju kontinuiteta fudbala u Rogatici, reče Draganić.