Održano rusko–srpsko novogodišnje slavlje za djecu

29.12.2016.

paketici-ruski-u-andricgradu-1

ANDRIĆGRAD – U Andrićgradu danas je održana predstava za djecu „U gostima kod ruskog Deda mraza“, a podijeljeno je i 150 paketića za najmlađe Višegrađane, u organizaciji Ruskog centra nauke i kulture u Srbiji i Andrićgrada.

Predstavnik Ruskog Centra nauke i kulture u Srbiji Ruslana Nazatova rekla je da su novogodišnje predstave za djecu održane širom Srbije i da je ovo prva predstava u Republici Srpskoj za djecu, koja se održava u Andrićgradu.

paketici-ruski-u-andricgradu-2

„Odlučili smo da obuhvatimo što veći broj djece kako bi djeci uljepšali ove Novogodišnje praznike“, istakla je Nazarova.

Predstavnik Ruskog Centra nauke i kulture u Srbiji Jegorov Dmitrov rekao je je veoma važno nastaviti saradnju među istorijskim bratskim narodima.

„Naša saradnja je veoma bitna kako bi se veza naših naroda ojačala, a mi ćemo saradnju širiti i u kulturi i turizmu“, dodao je Dmitrov.

On je podsjetio da su Ruski dom u Beogradu i Andrićev institut ranije potpisali sporazum o zajedničkoj saradnji.

paketici-ruski-u-andricgradu-3

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević zahvalio se Ruskom Domu na novogodišnjim paketićima i predstavi za djecu.

„Djeca su budućnost našeg grada i oni zaslužuju svu pažnju. Drago mi je da je predstava uljepšala djeci novogodišnje praznike, a da su paketići upotpunili ovaj dan“, dodao je Đurević.

On je naglasio da će opština u saradnji sa Andrićgradom nastaviti saradnju sa Ruskim Domom u Beogradu, posebno u oblasti i širenju kulture.