Atletičarke SAK „Rogatica“ pionirske prvakinje BiH

24.02.2017.

sak-rogatica-2

ROGATICA – U organizaciji Atletskog saveza BiH i Atletskog kluba „Zenica“, u Zenici je, prošlog vikenda, održano Atletsko dvoransko prvenstvo BiH, uz učešće 279 takmičara svih uzrasnih kategorija, iz 19 klubova sa nivoa BiH.

Na takmičenju su učestvovali i članovi Srpskog atletskog kluba „Rogatica“ i postigli značajne rezultate. Sestre Snežana i Nikolina Ćaćić, u trkama na 60 metara sa preponama (kategorijа mlađih, odnosno starijih pionirki) osvojile su prva mjesta i titule pionirskih prvakinja BiH. U istoj trci, u kategoriji starijih pionirki, srebrnu medalju osvojila je Irena Ikonić, koja je i u finalnoj trci na 60 metara, osvojila takođe drugo mjesto i srebrnu medalju.

sak-rogatica-1

Dvije bronzane medalje osvojile su skakačice u dalj Skakačke škole „Mićević“, koja djeluje pri Klubu – cicibanka Marija Gračanin i mlada pionirka Snežana Ćaćić.

Odlične nastupe, pored pomenutih osvajačica medalja, imali su i Dejana Janković i Marija Karišik u trkama na 60 metara, kao i Magdalena Ilić, Viktorija Nikolić, Nađa Ujić i Andrej Ćebić u skoku u dalj za najmlađe.

Odlazak na dvodnevno prvenstvo BiH u Zenicu, omogućavanjem prevoza, pomoglo je Šumsko gazdinstvo „Sjemeć“ iz Rogatice.