Promocija knjige „Gde sam to pogrešila“ održana u Čajniču

05.02.2017.

ljuljana-sarac-1

ČAJNIČE – U Čajniču je održana promocija knjige „Gde sam to pogrešila“, autorke Ljiljane Šarac iz Beograda, koja je jedan od nosilaca novog glasa Srpske književnosti.

U razgovoru autorka nam je otkriva da je roman „Gde sam to pogrešila“ napisala nakon velikog istraživačkog rada, pogotovo istraživanjem na temama psihologije, pedijatrije i psihijatrije, jer je roman psihološko ljubavni i porodični.

„Riječ je o priči o prijateljstvu, porodičnim odnosima, psihologiji, snazi ljubavi i malo poznatom, retko spominjanom srpskom princu Đorđu, sinu Petra Prvog Karađorđevića“-kaže Ljiljana.

Autorka u romanu priča o junjakinji Ini Pavlović psihijatru jedne velike ustanove koja je sve odigrala na jednu kartu, a to je karta za njenu karijeru. Ona je magnet koji vezuje sve te priče kojih u romanu ima dosta.

ljuljana-sarac-2

Ljiljana se u knjizi bavi istorijskim ličnostima koje izvlači iz sjenke jer su pomalo omražene i nepoznate narodu i na taj način želi da ispriča njihovu pravu priču koja je neobičana i samim tim zaslužuje pažnju.

Svi nazivi poglavlja su zapravo junaci i njihove sudbine o kojima govori knjiga. Sudbine koje se uzimaju u onom trenutku kada se dolazi do tačke previranja a onda do sunovrata ili preokreta koji će sve da vrati u normalu.

Mlada autorka do sada se oprobala u svijetu poezije i zato je bila nagrađena.

Prije godinu i po dana objavila je svoj prvenac Opet sam te sanjao, a onda prošlog juna i roman „Gde sam to pogrešila“. Ovaj roman je zapravo prošao putem koji je prvi prokrčio, tako da je mu je bilo lakše.

Naime, Ljiljana ima u najavi još jedan novi roman, koji se bavi sudbinom Karađorđeve sestre i sredinom ove godine biće izdat.