Višegrad se predstavlja na Sajmu turizma u Beogradu

22.02.2017.

visegrad-panorama

VIŠEGRAD – Turistička organizacija opštine Višegrad predstaviće se na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji će početi u četvrtak, 23. februara, i trajaće do nedjelje, 26. februara.

Turistička organizacija Višegrad predstaviće se brošurom o turističko-kulturnom nasljeđu, smještajnim kapacitetima, ugostiteljskoj ponudi, te brošurama o vjerskom i o banjskom turizmu.

Direktor Turističke organizacije opštine Višegrad Olivera Todorović rekla je da će, u okviru programskih aktivnosti, u petak, 24. februara, biti održano potpisivanje protokola o saradnji između opština Čajetina iz Srbije i Višegrada.

Ona je istakla da će protokol o saradnji potpisati načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević i predsjednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

„Opština Čajetina je lider turizma u ovom regionu, a Višegrad se sve više razvija zahvaljujući Andrićgradu koji je svojim jedinstvenim sadržajima privukao veliki broj turista. Ove opštine imaju zajedničku mogućnost da unapređuju jedinstveni turistički proizvod“, naglasila je Todorovićeva.

Ona je istakla da će ova saradnja biti i u pogledu ekonomije, kulture i sporta, što predstavlja širi obuhvat saradnje ovih opština.

„Planirano je i potpisivanje protokola o saradnji Turističke organizacije regije Zapadna Srbija i Turističke organizacije opštine Višegrad“, dodala je Todorovićeva.

Ona je podsjetila da ove organizacije sarađuju više godina i da zajednički promovišu proizvod koji je nazvan „čarobni turistički krug“.

Todorovićeva je istakla da je Višegrad posredstvom Turističke organizacije Republike Srpske već bio prisutan na sajmovima širom Evrope, te da će na ovogodišnjem sajmu u Beogradu biti predstavljeni višegradski ugostitelji.

„Nadamo se da će Višegrad biti destinacija za turiste koji će ove godine sigurno posjetiti naš grad. U okviru sajamskih nastupa predviđena je prezentacija gastronomske ponude“, kaže Todorovićeva.

Prema njenim riječima, turisti iz Višegrada sa sobom nose brojne lijepe uspomene o spomenicima, Andrićgradu, a jedna od njih se odnosi i na hranu.

„Ove godine predstavićemo četiri višegradska restorana. Oni će pokušati da specijalitetima privuku turiste, da imaju još jedan razlog više da posjete Višegrad“, napominje Todorovićeva.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da opština svojom ponudom na Beogradskom sajmu pokazuje važnost turizma, koji je postao prepoznatljiva privredna djelatnost u Višegradu.

„Drago nam je da će na sajmu, nastupiti i višegradski ugostitelji koji će upotpuniti turističku sliku Višegrada i predstaviti gastronomsku ponudu, na kojoj mnogi mogu da nam pozavide“, dodao je Đurević.

On je istakao i važnost potpisivanja protokola između opština Višegrad i Čajetina, kako u turističkom, tako i u drugim oblastima, na kojima postoji mogućnost saradnje ove dvije pogranične opštine.