Odbojkaška poslastica kreće iz Foče

08.03.2017.

OK-Maglic

FOČA – U odbojkaškom prvenstvu Republike Srpske došli su dani odluke, ostalo je da se odigra finale plej ofa, a kod odbojkašica se sastaju dvije ekipe koje su u dosadašnjem toku šampionata pokazale najviše, Jahorina i Maglić iz Foče.

Maglić je u plej of ušao sa 2. mjesta, sa skorom 11:3, a do finala je stigao tako što je u oba meča potkresao krila “Sokolicama” iz Istočnog Sarajeva. Paljanke su ligaški deo takmičenja završile su na prvom mjestu na tabeli sa dva poraza. U polufinalu su dva puta savladale Crvenu Zvijezdu iz Obudovca sa 3:1.

Odličnu formu ove sezone iskazala je libero Natalija Filipovac, Višegrađanka u redovima Paljanki sa sjajanim osjećajem za igru, “nacrta” se gdje treba i sa nevjerovatnim odbranama “pogurala” je “Jahorinke” u finale plaj ofa.

natalija-filipovac

Biće teško, optimista sam postigli smo sjajan razultat plasmanom u finale, cijele godine smo naporno radile i borile se za to, a prava bitka tek slijedi. Poznamo snagu rivala, Maglić zaslužuje poštovanje, oba puta ove sezone u međusobnim duelima smo slavile što nam daje dozu samopouzdanja. Neće biti lako respektujemo rivala ali imamo motiva, snage i kvaliteta da ostanemo na putu ka tituli i budemo bliže šampionskom peharu i plasmanu u Premijer ligu, rekla ja za najavu utakmice Natalija Filipovac..

Odbojkaška poslastica kreće iz Foče, a prva utakmica se igra u subotu 11. marta sa početkom od 19,00 sati.

Očekuje se teška i velika borba za svaki poen gdje će odlučivati nijanse sportska sreća, a finalna serija igra se do dvije pobjede. U slučaju treće odlučujuće utakmice prednost domaćeg terena biće na strani odbojkašica iz Pala. Revanš meč je na rasporedu u subotu 18. marta, a eventualna majstorica na programu je sledeći dan isto u Palama.