Osmomartovska kreativna radionica u Narodnoj biblioteci Rogatica

07.03.2017.

osmomartovska-kreativna-radionica-u-rogatici-1

UČENICI KREIRALI KOLAČE MAMAMA

ROGATICA – Osmi mart kao Međunaordni dan žena bio je povod da Narodna biblioteka u Rogatici uz punu podršku kompanije „Klas“ iz federalnog Sarajeva provede danas kreativnu radionicu pod nazivom „Poklon za moju mamu“ u kojoj je za 4,5 sata 75 učenika iz trećeg tri, trećeg četiri i petog dva razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ spremalo razne vrste kolača i kao poklone, u posebno aranžiranim omotima, odnijeli ih svojim mamama.

osmomartovska-kreativna-radionica-u-rogatici-3

Materijal za radionicu u kojoj je brašno, ulje, šećer, jaja, kakao i modle, odnosno kalupi za izradu kolača obezbijedio je „Klas“ koga je na ovoj slatkoj manifestaciji zastupala marketing menadžer Irma Omerović.

– Pomoć učenicima pri izradi kolača pružile su njihove učiteljice i bibliotekarke zaposlene u Biblioteci, a djeca su po svom nahođenju i mašti, u čemu su se ipak bolje snalazile djevojčice, pravila kolače za svoje mame. Bilo je to svojevrsno takmičenje u tome čiji će kolač biti bolji i atraktivniji kako bi kad dođu kući zaradili više poljubaca od svojih mamica, baka i deka, tetki i teča, reče direktorka Biblioteke Anđelka Đerić.

osmomartovska-kreativna-radionica-u-rogatici-2

Pored pomoći u kreiranju kolača bibliotekarke su u cilju popularizacije kulinarstva priredile i svojevrsnu izložbu knjiga „Kuvar“ iz bibliotečkog fonda. Našlo se tu preko 20 raznih izdanja što je u neku ruku bilo iznenađenje za mnoge koji su namjerno ili usput prisustvovali ovoj manifestaciji posvećenoj Osmom martu na kojoj su svoj prilog dali i učenici svake „smjene“ recitujući pjesme o majci.