Teško povrijeđene majka i ćerka helikopterom prevezene u Banjaluku (VIDEO)

30.03.2017.

099138

FOČA – Majka i ćerka koje su teško povrijeđene u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći kod Foče evakuisane su danas helikopterom na liječenje u Banjaluku.

Na području Foče u mjestu Orahovo sinoć se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj su povređene četiri osobe. Nakon nesreće povređeni su prevezeni u Fočansku bolnicu, dok su majka i trogodišnja ćerka, zbog teže zadobijenih povreda uz pomoć medicinskog Helikopterskog servisa Republike Srpske danas prevezeni u UKC Republike Srpske.

Iako se nalaze van životne opasnosti, majka i djevojčica zbog potrebe za komplikovanijim hirurškim zahvatima prebačeni u Banjaluku. Nezgoda se dogodila sinoć oko 18.30. Vozač koji se kretao unazad kombijem sletio je s puta nakon čega se vozilo prevrnulo. Alkotestiranjem vozača utvrđeno je prisustvo 1,4 promila alkohola u organizmu.

– Majka je zadobila povrede gornjih ektremiteta, povrede ramena, ruke, komplikovane luksacije, prelome rebara i nagnječenje grudnog koša. Djevojčica ima povredu donjih ekstremiteta, potkoljenice i natkoljenice i nagnječenje grudnog koša i abdomena – kaže doktorica Slavica Zeljković.

Ovo je bila 70 intervencija medicinskog Helikopterskog servisa Republike Srpske. Prvi put za dvije godine morali su da improvizuju.

– Danas smo prvi put, od kada postoji servis, odjednom prevezli dva pacijenta. Morali smo malo improvizovati, jer je riječ o majki i trogodišnjoj kćerki – naveo je pilot Zorislav Ivanović.

U Helikopterskom servisu vjeruju da će i ubuduće blagovremenim intervencijama pomoći mnogima, a nabavkom novog helikoptera da više neće morati improvizovati i da će odjednom moći transportovati više pacijanata.

Nadajmo se, ipak, da će ubuduće imati što manje posla.