SO-e Rogatica – Odbijeni izvještaji javnih ustanova

03.04.2017.

so-rogatica-1

ROGATICA – U centru pažnje šeste redovne sjednice SO-e Rogatica, koja je danas, 3. aprila, održana bili su izvještaji o radu i godišnji obračuni finansijskog poslovanja za prošlu godinu javnih ustanova i preduzeća čiji je osnivač opština.

Glasovima svih 18 odbornika prihvaćen je jedino izvještaj Dječijeg vrtića „Bambi“, dok odbornici skupštinske većine na čelu sa SNSD nisu prihvatili izvještaje Doma zdravlja, Centra za socijali rad, Turističke organizacije, Centzra za kulturu, Narodne biblioteke i Javnog komunalnog preduzeća „Komrad“, uz zaključak da načelnik opštine Milorad Jagodić u saradnji sa aktuelnim direktorima ovih subjekata do 20. aprila sačini nove, detaljnije izvještaje sa prijedlozima mjera i kadrovskih rješenja za još bolji njihov rad, o kojim će se odbornici izjašnjavati na narednoj sjednici Skupštine.

so-rogatica-3

Na ovoj sjednici usvojeni su nacrti Statuta opštine i Poslovnika o radu SO-e, koji su pućeni na 15-dnevnu javnu raspravu, te doneseno i nekoliko značajnih odluka. Tu je odluka o raspisivanju izbora za članove savjeta svih 13 mjesnih zajdnica na području opštine, koji će se održati 14.maja. Donesena je i odluka o usvajanju programa korišćenja sredstava od naknade po osnovu prodaje šumskih drvnih sortimenata tokom 2017. godine u visini od 724.113 maraka, od kojih će se 129.694 maraka utrošiti u vodovod i kanalizaciju u ruralnim djelovima opštine. 204.419 u putnu infrastrukturu ruralnih područja, 200.000 za krovopokrivačke radove na zgradi Osnovne škole „Sveti Sava“ u Rogatici, 100.000 za zamjenu vanjske i unutrašnje stolarije u Srednjokolskom centru „27. januar“, 50.000 za rješavanje grijanja u zgradi opštine i 40.000 za izgradnju pješačke staze pored magistralnog puta od benzinske pumpe „Nestro“ do ciglane u Kovanju.

Na ovoj sjednici razmatrane su i dvije informacije. Prva je o sprovođenju zakona i drugih propisa iz oblasti zaštite boraca, invalida rata i porodica poginulih boraca i ona je prihvaćena apsolutnom većinom prisutnih odbornika.

so-rogatica-2

Druga informacija odnosila se na rad Opštinske boračke organizacije u 2016. godini i ona nije prihvaćena, jer je većina prisutnih kod glasanja ostala uzdržano.

U okviru tačke dnevnog reda imenovanja, poslije provedenih zakonskih procedura, za sekretzara SO-e imenovan je Ljubiša Tomić, načelnika Odjeljenja za opštu upravu Andrijana Nešković, načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Delivoje Đerić i načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Biljana Simić.