Saradnja opštine i policije na visokom nivou

25.05.2017.

lukac-u-visegradu-1

VIŠEGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač ocijenio je danas u Višegradu da je saradnja ove opštine i višegradske Policijske stanice na izuzetno visokom nivou, što je potrebno, prije svega, zbog velikog broja turista koji, uglavnom, posjećuju Andrićgrad.

Lukač je rekao novinarima da je na današnjem sastanku sa načelnikom opštine Višegrad Mladenom Đurevićem razgovarano o bezbjednosti, s obzirom na to da Andrićgrad ima veliku posjećenost.

lukac-u-visegradu-2

„Možda je ovo jedno od najvećih turističkih mjesta u BiH, zbog čega je potrebna dobra saradnja sa policijom, a danas smo zaključili da je ona na visokom nivou“, naveo je Lukač.

On je rekao da je, preseljenjem sjedišta opštine Višegrad u Andrićgrad, Policijska stanica dobila nove prostorije koje je ranije koristila opština, a koje će preći u vlasništvo Ministarstva unutrašnjih poslova.

„Policija će koristiti nove prostorije, zahvaljujući opštini i načelniku, na čemu smo im zahvalni“, naglasio je Lukač i dodao da će dobra saradnja između policije i opštine biti nastavljena.

On je dodao da je na sastanku razgovarano i o budućim projektima čiji je cilj poboljšanje bezbjednosti građana.

lukac-u-visegradu-3

„Cilj nam je da svi građani Višegrada i turisti koji dolaze ovdje budu potpuno bezbjedni“, istakao je Lukač.

Đurević je današnji sastanak ocijenio kao veoma konstruktivan, ističući da je saradnja Policijske stanice i opštine veoma dobra.

„Policijska stanica će biti preseljena u bivšu zgradu opštine u centru grada i svi papirološki potezi su privedeni kraju“, rekao je Đurević.

On je izrazio zadovoljstvo zbog Lukačeve posjete opštini i Andrićgradu.