Slavlje maturanata uz pjesmu i trubače

18.05.2017.

maturanti-u-andricgradu

VIŠEGRAD – Uz pjesmu i trubače maturanti Srednje škole „Ivo Andrić“ iz Višegrada obilježili su danas na ulicama Višegrada i Andrićgrada završetak srednjoškolskog obrazovanja.

Direktor ove obrazovne ustanove Đorđe Mršević rekao je da 113 maturanata završava srednju školu, koji su predstavljali i na raznim takmičenjima.

„Matursko veče planirano je 2. juna. Obilježićemo ga tradicionalno, šetnjom višegradskim ulicama od spomenika Ivi Andriću kraj višegradske ćuprije do spomenika Andriću u Andrićgradu i slavljem u višegradskoj banji, u hotelu `Vilina vlas`“, dodao je Mršević.

On je istakao da će matursku večeru za sve učenike finansirati opština Višegrad.

Foto: Branislav Andrić

Foto: Branislav Andrić

Maturantima se pridružio načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, koji je svima poželio uspješan nastavak školovanja i puno sreće u životu.

„Iako je svaka generacija maturanata ponos lokalne zajednice, moram naglasiti da je ovo jedna sjajna generacija koja je opštinu predstavila na brojnim takmičenjima“, dodao je Đurević.

Razredni starješina odjeljenja ekonomskih tehničara Radmila Pecikoza rekla je da je iz ove škole izašla uspješna generacija dobrih, mladih ljudi, koji već imaju stav šta da upišu dalje nakon završetka Srednje škole.

„Učenici su tokom školovanja postigli zapažene rezultate i stekli dobro znanje, koje će im pomoći u daljem školovanju“, dodala je Pecikoza.

Ona je pohvalila učenike za korektan odnos prema nastavi i profesorima.

Maturanti su svoju radost i dobro raspoloženje podijelili sa nekoliko stotina svojih sugrađana, koji su ih sa divljenjem posmatrali i fotografisali.

Srednja škola „Ivo Andrić“ iz Višegrada ispratila je 71. generaciju maturanata.