Konferencija beba u Rogatici – Teodor Jovanović najmlađa beba [FOTO]

28.06.2017.

teodor-jovanovic

ROGATICA – Po deveti put u Rogatici je sinoć održana “Konferencija beba” kao manifestacija kojoj je cilj stimulisanje nataliteta, zdravog i odgovornijeg roditeljstva u Republici Srpskoj i svakoj lokalnoj zajednici pojedinačno.

img_4003-640x480

U prisustvu velikog broja djece svih uzrasta, njihovih majki i očeva, baka i deka, ostale rodbine i radoznalaca od prijavljenih više desetina beba, uz prigodan program u kome su djeca bila u centru pažnje, za najmlađu bebu, koja je istovremeno i predsjednik predsjedništva do iduće konferencije, proglašen je Teodor Jovanović, prvenac mladog bračnog para Jelene i Zorana Jovanovića, sa mjesec i jedan dan starosti, odnosno koji je rođen 26. maja ove godine.

img_3980-640x480

Drugi član predsjedništva Konferencije su blizanci Lazar i Stefan Vuković, koji su rođeni 21. juna 2016. a njima će u radu “pomagati” Danijela Gluhović, koja ima 9-toro braće i sestara, najmlađa baka Marija Đerić, koja ima 42 godine, 3 mjeseca i jedan dan starosti i Maja Gluhović (37) kao majka koja ima 10–toro djece.

img_4009-640x480

Svima njima pripale su skromne novčane nagrade koje je obezbijedila Opštinska uprava kao pokrovitelj u čije ime je Konferenciju otvorio načelnik Odjeljenja za privredu u društvene djelatnosti Delivoje Đerić istakavši da mu je pripala najveća čast da otvori ovu najljepšu manifestaciju poželivši da iduće Konferencije bude još više beba, jer su djeca naša budućnost.

img_3989-640x480

Ipak, najviše pažnje privukle su trojke bračnog para Jovane i Darka Žižović – Teodor, Anastasija i Mia, koji su došle nakon vantjelesne oplodnje 14. oktobra 2016. koji u osmom mjesecu od rođenja izuzetno dobro napreduju na radost roditelja, bake Novke i djeda Vitomira, koji se od njih ne razdvajaju.

img_4008-640x480

Sa njima smo došli da ih podržimo i na “Konferenciju beba”, reče zadovoljni djeda Vitromir uz odobravanje bake Novke.

img_4013-640x480

U prigodnom programu koga je kao klovn vodio Velibor Đurđić, glumac iz Trebinja, predsjednik Udruženja “Lige za djecu”, učestvovala su djeca iz Dječijeg vrtića “Bambi” u Rogatici, ali i ostala prisutna djeca. Potpuno zadovoljstvo djece i ostalih prisutnih pokvarila je kiša, koja je došla tokom programa.