Košarkaški turnir u Francuskoj – Rogatičani osvijetlili obraz

09.06.2017.

mladi-kosarkasi-rogatice-u-francuskoj-1

ROGATICA – Sedamnaest mladih košarkaša, pionira i juniora, Košarkaškog kluba Rogatica koji su od 3. do 5. juna učestvovali na Međunarodnom turniru u francuskom gradu Venelsu pokraj Marselja čiji je pokrovitelj bila Svjetska košarkaška federacija (FIBA) uz preko 120 ekipa iz više zamalja Evrope, vratili su se kući svijetila obraza. Došli su sa bronzanom medaljom koju su u izuzetno jakoj konkurenciji osvojili pioniri, dok su juniori zauzeli visoko petzo mjesto.

mladi-kosarkasi-rogatice-u-francuskoj-3

– Mi smo bili u grupi sa mladim košarkašima iz Italije, Njemačke, Švajcarske i domaćina Francuske koja je imala dvije izuzetno jake ekipe. Naši pioniri odigrali su četiri utakmice i samo jednu izgubili. To nam je, neočekivano ali sasvim zasluženo, donijelo treće mjesto i bronzanu medalju, drugu u pet učešća na ovom turniru, koja mjereći prema uslovima našeg rada, materijalnim i kadrovskom mogućnostima, zlatom sija, reče trener i vođe puta ove ekipe Rajko Kojić.

I naši juniori, dodao je on, bili su zapaženi na turniru. Osvojili su za nas visoko peto mjesto. To je, gledajući po snazi konkurencije i gustom rasporedu, izuzetan uspjeh. Ovo tim prije što su iz Republike Srpske na turnir išli i njihovi vršnjaci iz Sokoca, Bijeljine i Doboja i po plasmanu bili dalako iza njih.

mladi-kosarkasi-rogatice-u-francuskoj-2

Organizacija turnira, na koji smo otišli zahvaljujući podršci opštine, ŠG „Sjemeć“ i još nekih privrednih preduzeća, prema očekivanjima bila je na visokom nivou. Ljubazni domaćini, naši stari poznanici, uz ostalo upriličili su posjetu Marselju i razgledanje njegovih znamenitosti. Bili smo i na poznatoj marseljskoj luci u kojoj su na vezu i najveći brodovi u svijetu, kazao je Kojić uz to da su već dobili poziv za učešće na ovom turniru i iduće godine.