SAOPŠTENjE IZ FK MLADOST – Nakon srećnog okončanja slučajnog davljenja mladog fudbalera iz Rogatice

10.06.2017.

etno selo stanisic

ROGATICA – Nakon srećnog okončanja slučajnog davljenja, spašavanja i uspješnog liječenja mladog fudbalera Škole fudbala pri FK Mladost u Rogatici Stefana Božića (14), koji se prošlog utorka, boraveći na završnici pionirskog prvenstva u fudbalu Republike Srpske, davio u jezeru etno-sela „Stanišić“ kod Bijeljine, iz ovog kluba javnosti je juče, 9.6. izdato saopštenje u kome se, uz ostalo, kaže:

– Igrači, uprava i roditelji izražavaju posebnu zahvalnost golmanu Njegošu Ćebiću, fudbalskom sudiji Stefanu Maletiću i dokroru iz Subotice, koji je želio da ostane anoniman, na iskazanoj hrabrosti i stručnosti prilikom spašavanja od utapanja našeg mladog fudbalera Stefana Božića.

Takođe, dodaje se u saopštenju, zahvaljujemo se medicinskom osoblju bolnice „Sveti Vračvi“ u Bijeljini, Institutu za majku i dete u Beogradu, FSRS i Područnom FS sarajevsko-romanijske regije i svim dobronamjertnim ljudima koji su bili uz našeg Stefana, njegovu porodicu i naš Klub u ovim teškim trenucima.

Ovo je bio povod, kaže se u saopštenju, i da je Uprava kluba, uz podršku predstavnika roditelja, a u cilju poboljšanja bezbjednosti igrača definisala dodatne procedure koje se ubuduće moraju poštovati kako bi igrači mlađih kategorija mogli bezbjedno ići na takmičarske turnire. Uz to, predstavnici roditelja ubuduće će obavezno biti uključivani u izbor turnira, planiranje i boravak na turnirima kako bi i oni doprinijeli poboljšanju discipline i bezbjednosti igrača.

Inače, mladi fudbaler je dobro i za dan.dva doći će kući i porodici.