U akciji „Dojave“ slobode lišeno 17 lica – napravili štetu od više miliona maraka

05.06.2017.

fb_img_1496670199401

FOČA – Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Foča, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje realizovali su operativnu akciju kodnog naziva „Dojave“ u okviru koje je slobode lišeno 17 lica, za koje postoje osnov sumnje da su počinili krivična djela iznude i prevare.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Foči izvršen je pretres na 16 lokacija na području opštine Foče, prilikom kojih su oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku (telefoni, računari, bankovne kartice, pronađeni novac), kao i pet luksuznih putničkih vozila za koje postoje osnovi sumnje da su proistekli izvršenjem ovih krivični djela.
U toku je kriminalistička obrada nad licima lišenim slobode u prostorijama Policijske uprave Foča.

Sumnja se da je broj oštećenih krivičnim djelima koja su počinila ova lica preko 300, i to na području bivše Jugoslavije i zemalja Zapadne Evrope, a šteta koja je nastala izvršenjem ovih krivčnih djela iznosi više miliona maraka.

U akciji „Dojave“ učestvovala je i Federalna uprava policije.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokazivanju navedenih krivičnih djela, kao i identifikovanju ukupnog broja lica izvršioca i lica koja su oštećena ovim djelima.