Krstovdan u Domu za starija lica „Sunce“ u Rogatici

27.09.2017.

krstovdan-u-domu-1

PRIČEŠĆE ZA PREKO 40 ŠTIĆENIKA

ROGATICA – Vazdviženje Časnog krsta – Krstovdan, u Domu za starija lica „Sunce“ u Rogatici, iskorišćen je da skoro 40 štićenika ove ustanove socijalne zaštite primi Sveto pričešće. U posebno uređenoj prostoriji za vjerske obrede koju je, za ovu priliku krasila ikona Svete Bogomatere i stalna fotografija pokojnog Patrijarha Pavla, ovaj sveti čin obavio je stariješina crkve Svete Trojice u Rogatici Predrag Masal. On je tom prilikom rekao da se dobro dobrim vraća, a ovo što je danas uradio kolektiv „Sunca“ pričestivši ove vjernike je nešto što je najbolje i zato Bog će ga nagraditi srećom i napretkom.

krstovdan-u-domu-2

Uz ostale, Sveto pričešće primila je 84-godišnja Milica Arsić iz Bijelih Brda u opštini Rudo, koja, kako reče direktor Doma Radomir Ćućula, preposti sve poste u kalendarskoj godini. Pričestila se i njena vršnjakinja Janja Banjanin iz Kalinovika, koja je predhodno očitala molitvu Bogu koju je još kao dijete naučila od svoje majke. Uz tvrdnju da nije grešan, ali ipak uz pokajanje, pričestio se i Krsto Lipovac iz Višegrada, koji je radni vijek proveo u Njemačkoj, a staračke dane u Domu u Rogatici.

krstovdan-u-domu-3

Pričestile su se i „starosjedioci“ Doma, nepokretna Milka Rakanović iz Kosova i Vojka Trifković iz Krmčića kod Rogatice, koje su ovdje punih pet godina, i Marko Veljović iz Sjeverska, koji je, kako reče, bio kosibaša kod generala Ratka Mladića na poljima u okolini Kalinovika.