Obilježena krsna slava opštine Višegrad

22.09.2017.

slava-opstine-visegrad

VIŠEGRAD – U Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Višegradu služena je liturgija povodom krsne slave opštine Mala Gospojina.

Potom je gradskim ulicama od Hrama Rođenja Presvete Bogorodice do zgrade opštine u Andrićgradu prošla litija u kojoj je učestvovao veliki broj građana.

Obred lomljenja slavskog kolača obavilo je lokalno sveštenstvo u prisustvu zaposlenih u opštinskoj upravi i velikog broja gostiju.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je svečanostima povodom obilježavanja krsne slave prisustvovao veliki broj gostiju.

„Njegujemo dobre odnose sa svim bratskim i susjednim opštinama. Slave treba da nas povezuju, da razvijamo saradnju u oblasti kulture, privrede i svim drugim oblastima“, istakao je Đurević.

On je dodao da slavskim svečanostima prisustvuju predstavnici bratskih opština Lazarevac, Obrenovac, Zrenjanin, Sombor, susjednih opština Rogatica, Rudo, Sokolac, Foča, Novo Goražde, gradova Istočno Sarajevo i Trebinje, te bugarskog grada Elin Pelin.

Zamjenik predsjednika opštine Lazarevac Miloje Živanović rekao je da su ove dvije opštine dugogodišnji pobratimi.

Načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić naveo je da ova opština ima tradicionalno dobru saradnju sa Višegradom.

U okviru slavskih svečanosti održan je prijem za penzionere opštinske uprave Višegrad kojima su uručene nagrade za dugogodišnji rad.

Članovi Amaterskog pozorišta iz Gornjeg Milanovca izvešće večeras u 20.00 časova predstavu „Tvrdica“ na sceni Doma kulture.

Povodom krsne slave opštine, Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi „Stara Hercegovina“ sutra će organizovati akciju dobrovoljnog davanja krvi za potrebe Kliničko-bolničkog centra Foča.