Održano Karate prvenstvo Republike Srpske

11.09.2017.

karate

VIŠEGRAD – Karate klub „Energija“ iz Banjaluke osvojio je prvo mjesto na Karate prvenstvu Republike Srpske za kadete, juniore i mlađe seniore u Višegradu, na kojem je učestvovalo oko 250 takmičara iz više od 30 klubova.

Drugo mjesto pripalo je karatistima kluba „Sinđelić“ iz Banjaluke, a treće ekipi „Slavije“ iz Istočnog Sarajeva.

Predsjednik Karate kluba „Drina“ iz Višegrada Obrad Poluga rekao je sinoć da je glavni organizator prvenstva Karate savez Republike Srpske.

„Organizacija prvenstva u Višegradu za naš klub je vrlo bitna, jer znači da ispunjavamo sve zakonske uslove, koje Karate savez propisuje za organizaciju ovakvih takmičenja“, dodao je Poluga.

Delegat Bojan Tadić naveo je da su klubovi – učesnici prvenstva registrovani u Karate savezu Republike Srpske, sa više od 250 karate disciplina.

„Sportska dvorana Višegrad zadovoljava sve uslove koji su potrebni za organizovanje ovakvog takmičenja“, dodao je Tadić.

On je naglasio da osvajači medalja imaju plasman na prvenstvu BiH, koje se održava krajem mjeseca u Mostaru.

Zamjenik načelnika opštine Višegrad Mladenko Tasić rekao je da opština pomaže sve sportske manifestacije, koje se održavaju u Višegradu.

„Sportska dvorana je sva svoja sredstva stavila na raspolaganje, a mi ćemo se truditi da i ubuduće pomognemo. Poznato je da opština ulaže više od svih opština u sport i kulturu na ovim prostorima“, dodao je Tasić.

On je istakao da Višegrad ima dobru sportsku infrastrukturu, te da je ovo potvrda da može ugostiti brojne sportiste.