Višegrađanke u polufinalu Kupa RS

18.09.2017.

ok-he-na-drini

VIŠEGRAD – Odbojkašice „He na Drini“ pobjedom na domaćem terenu nad ekipom „Modriče“ sa 3:1 (19:25, 25:18, 25:28, 25:23) plasirale su se u polufinale Kupa Republike Srpske.Podmlađeni sastav Višegrađanki uspio je preokrenuti i pred 200 gledalaca savladadi gostujuću ekipu. Odbojkašice iz Modriče vodile su na početku sa 12:6, nastavile su u tom ritmu i stigle do 19:13, kada se u igru vraća domaća ekipa i prilazi na 19:20. Ipak gošće serijom 5:0 riješavaju sve dileme oko pobjednika prvog seta, a zadnji poen je sjajnim kuvanjem osvojio tehničar tog tima. Drugi set je protekao u dominaciji višegradskih odbojkašica, u jednom trenutku su imale i +10, a završilo je sa 25:18.

Sličan drugom, bio je treći set gdje je „He na Drini“ dominirala i slavila istim rezultatom 25:18. Najveća drama viđena je u četvrtom setu, jer su gošće vodile i kod rezultata 21:18 bile blizu izjednačenja. Ipak domaći tim predvođen Ivom Gojković pravi preokret i osvaja set sa 25:23.

S obzirom da smo istrpili velike kadrovske promijene, gdje imamo samo jednog starijeg igrača zadovoljan sam igrom i pristupom. Najbitnije je da su, uz puno oscilacija, i mlađe odbojkašice dale svoj doprinos i nadamo se da će kroz naredne utakmice steći još više iskustva. Za prvenstvo smo se pripremili, nećemo se lako predati, ali nismo ni opterećeni – kazao je Jovo Sarić, trener domaće ekipe.

Premijer liga Bosne i Hercegovine za odbojkašice počinje 6. Oktobra, a višegradski tim dočekuje tim „Banjaluka Volley“, dok „Modriča“ čeka „Slobodu“.