Jagodić: Vinovnike što prije otkriti i pravno sankcionisati

27.11.2017.

milorad-jagodic

Saopštenje načelnika opštine Rogatica Milorada Jagodića povodom uništenja imovine povratnika Bošnjaka u ovoj lokalnoj zajednici

ROGATICA – U posljedniih nepun mjesec dana u opštini Rogatica došlo je do uništenja imovine Bošnjaka povratnika u tri slučaja. Prvo su otrovane tri krave u selu Bjelogorci, a u posljednih 10-tak dana zapaljena su dva motorna vozila u selu Kukavice.

U prvom slučaju brzo su intervenisali nadležni organi i otkriveno je lice koje je krave otrovalo, ali ne nacionalnoj osnovi, nego iz komšijske svađe.

Oko paljenja vozila u Kukavicama istraga je u toku, a tim povodom oglasio se načelnik opštine Milorad Jagodić i u svoje ime i Opštinske uprave izdao saopštenje u kome se energično osuđuju ovi događaji i svaki drugi vid uništavanja imovine građana.

Očekujem, kaže se u saopštenju, od nadležnih organa da u što kraćem roku rasvijetle pomenute događaje. Ovo tim prije što je Rogatica godinama važila za jednu od najbezbjednijih opština za sve građane, bez obzira na vjeru i nacionalnost.

Otuda i nada da se ovakvi slučajevi neće više ponavljati, a vinovnici ovih događaja što prije otkriju i adekvatno pravno sankcionišu.