Mitropolit Hrizostom u Rogatici [FOTO]

08.11.2017.

mitropolit-hrizostom-u-rogatici-1

NA DOČEKU VIŠE DESETINA VJERNIKA

ROGATICA – Ovogodišnji Mitrovdan u analima hrama Svete Trojice u Rogatici u 131 godini postojanja ostaće upisan masnim slovima. Nakon dolaska na tron mitropolita dabrobosanske eparhije Njegovo visokopreosveštenstvo Hrizostom prvi put je u njoj boravio i uz sasluženje sveštenika rogatičke i susjednih crkvenih opština služio Svetu arhijerejsku liturgiju.

mitropolit-hrizostom-u-rogatici-2

Na dočeku mitropolita bilo je više desetina vjernika i predstavnici Opštinska uprave na čelu sa načelnikom Miloradom Jagodićem i predsjednikom Skupštine opštine Đokom Razdoljcem, te javnog i društveno-političkog života opštine.

mitropolit-hrizostom-u-rogatici-3

Obraćajući se okupljenim vjernicima mitropolit je održao besjedu o Svetom velikomučeniku Dimitriju, zaštitnikom grada Soluna, Sibira i cijele Rusije koji je, kako je rekao, stradao na Hristovom putu boreći se protiv lažnih bogova.

mitropolit-hrizostom-u-rogatici-4

Pošto je Mitrovdan i krsna slava boraca Republike Srpske mitropolit je ovaj praznik čestitao svim borcima i odao poštu poginulim za Republiku Srpsku i zlatnu slobodu koju su nam oni darivali.