Pobjede košarkaša i odbojkašica, poraz fudbalera

20.11.2017.

sut-kos-650x420

FOČA – Fudbaleri fočanske Sutjeske poraženi su na gostovanju u Janji od domaćeg Podrinja 4:1 u 15. kolu Prve lige Republike Srpske.

Sutjesci je ovo osmi poraz u sezoni.

Uoči posljednjeg jesenjeg kola, u kojem će dočekaati posljednjeplasirani Napredak iz Donjeg Šepka, Sutjeska je na desetom mjestu sa 11 bodova.

Druga pobjeda košarkaša

Košarkaši Sutjeske prekinuli su niz od tri poraza, trijumfom protiv Bratunca na svom terenu 63:57 u 6. kolu Prve lige Republike Srpske.

Bila je to neizvjesna utakmica u kojoj su se ekipe smjenjivale u vođstvu.

Gosti su bolje otvorili meč, prvu četvrtinu dobili su rezutatom 15:11, a na poluvremenu je bilo 32:26 za Bratunac.

U drugom poluvremenu igrači Sutjeske zaigrali su dosta agresivnije u odbrani, a odlično su i skakali, posebno u napadu, pa su uz podršku sa tribina, uspjeli da preokrenu rezultat. Bratunac se nije predavao i trojkama omalenog Zorana Kupusovića držao je priključak, a u par navrata je prelazio i u vođstvo, tako da se ušlo u neizvjesnu završnicu. Sve dileme oko pobjednika riješio je Stefan Živanović trojkom u posljednjem minuta meča, kojom je postavio i konačnih 63:57.

Živanović je bio najefikasniji igrač utakmice sa 23 poena, a dvocifren učinak u pobjedničkom sastavu imali su još Mrđan Mrković 15 i Stefan Ivanović 11 koševa.

U ekipi Bratunca Kupusović je ubacio 21, a Miroslav Kovač 11 poena.

Sutjesci je ovo druga pobjeda i trenutno je na devetom mjestu.

U sljedećem kolu gostuje ekipi Rogatice koja je na posljednjoj poziciji sa svih šest poraza.

ok-malgic

Odbojkašice osam od osam

Odbojkašice Maglića zabilježile su i osmu pobjedu u nizu. U 8. kolu Prve lige Srpske, Fočanke su na svom terenu bile ubjedljive protiv Hercegovca iz Bileće. Savladale su ga sa 3:0 u setovima, pa sa maksimalnim učinkom dočekuju derbi prve polusezone idućeg vikenda u Banjaluci protiv Inove, koja ima, takođe, osam pobjeda, ali i jedan bod više zbog boljeg set količnika.