Vlada će pomoći u realizaciji nekoliko važnih projekata (VIDEO)

03.11.2017.

cvijanovic-u-opstini-1

VIŠEGRAD – Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović obećala je danas u Višegradu da će Vlada Srpske pomoći ovoj opštini u realizaciji nekoliko važnih projekata.

„Jedan od prioritetnih projekata je sanacija lokalne deponije i mi ćemo zajedničkim snagama uraditi taj projekat. Višegrad postaje mjesto koje privlači sve više turista, a i zbog toga što je stavljeno na turističku mapu zaslužuje da se vodi računa i o takvim stvarima i projektima“, izjavila je Cvijanovićeva novinarima nakon susreta sa načelnikom opštine Višegrad Mladenom Đurevićem i njegovim saradnicima.

Ona je najavila da će Vlada Republike Srpske, zajedno sa višegradskom opštinom, realizovati i projekat rekonstrukcije glavne ulice čija vrijednost iznosi oko tri miliona KM.

cvijanovic-u-opstini-2

„Vlada stoji i iza ideje da bude izgrađeno veliko dječije igralište. Bavili smo se i pitanjem snabdjevanja određenih naselja vodom i to će biti riješeno projektom koji će podržati Vlada“, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da je raduje činjenica da je u Višegradu ojačala poslovna inicijativa i da su otvorene četiri firme, te da se zapošljava sve više ljudi.

„U zadnjem periodu je sa evidencije opštinskog Zavoda za zapošljavanje skinuto 186 lica. To predstavlja dodatnu energiju i naš interes je da otvaramo nova radna mjesta i pomažemo lokalnu privredu, a samim tim pomažemo u stvaranju boljih životnih uslova“, naglasila je Cvijanovićeva.

Đurević je potvrdio da je od premijera Srpske dobio obećanje da će Vlada u narednom periodu pomoći u realizaciji pojekata koji su veoma bitni za opštinu.

„U fazi smo izrade tenderske dokumentacije za rekonstrukciju glavne i sporednih ulica i nadam se da će u narednom periodu biti raspisan javna nabavka“, rekao je Đurević.