Stotinu uspješnih dana mini pogona „Domino“ u Rogatici

08.12.2017.

domino-rogatica-1

OD NOVE GODINE NOVE MAŠINE I RADNICI

ROGATICA – Polovinom avgusta ove godine u Rogatici je, na skroman način, obilježen početak rada mini pogona za šivenje rublja za djecu i omladinu zanatske radnje „Domino“ iz Arilja.

Došao je kao rezultat dugogodišnje saradnje između Ariljaca i veletrgovine Mineks u Rogatici preko koje je „Domino“ plasirala svoje proizvode u Republici Srpskoj i BiH.

domino-rogatica-2

Za početak pošlo se skromno. Kupili smo šest šivaćih mašina i zaposlili pet radnica od čega četiri na šivenju i jednu na kontroli i pakovanju proizvoda, kazuje Nebojša Popović, zadužen za prodaju u Mineksu i dodaje:

Mi smo to nazvali probnim radom sa rokom do kraja ove godine. Pošto se ovih dana u neku ruku navršilo 100 radnih dana našeg rada sumirajući to došli smo do zaključka da moramo biti zadovoljni. Sa minimalnim brojem radnica proizveli smo preko 7500 različitih proizvoda iz palete veša za djecu i omladinu. Veći dio sašivenog već se uveliko prodaje u Banja Luci, Bijeljini, Palama, Sokocu, Istočnom Sarajevu, Foči, Mostaru i naravno u našoj Rogatici.

domino-rogatica-3

Od Nove godine, pohvalio se Popović, nadamo se da će naših proizvoda biti više u ovim ali i drugim mjestima, posebno Republike Srpske. Za to smo stvorili osnovne preduslove. Prije svega, imamo adekvatne poslovne prostorije, a kupili smo i dvije nove mašine za šivenje sa nužnom pratećom opremom. To je i razlog da uz više vlastitog marketinga, podršku lokalne zajednice i Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, napuštamo probni rad i prelazimo na redovnu proizvodnju. Primićemo nove radnice za rad na mašinama i iz Rogatice će poći i novi proizvodi koje će u 2018. pratiti i naš logotip „ODIRO“, što prevedeno znači „odijelo iz Rogatice“. Saglasnost za to dobili smo od „majke“ Domino iz Arilja čiji dizajneri će i dalje raditi na modeliranju naših proizvoda, a osnova proizvodnje ostaju sve vrste veša za djecu i omladinu i kao novina dječije pidžame pitoresknih boja i dezena koje se sve više traže na tržištu.