Udruženje „Napredak“ Rogatica – Zahvalnica načelniku opštine

18.01.2018.

ROGATICA – Predstavnici Udruženja roditelja sa četvoro i više djece „Napredak“ u Rogatici Siniša Perković, novi predsjednik, i Ivana Nikolić, član Predsjedništva, bili su danas u posjeti načelniku opštine Miloradu Jagodiću.

Uz upoznavanje domaćina o tome da je ovih dana održana skupština udruženja na kojoj je bilo riječi o aktuelnim pitanjima iz dosadašnje i posebno buduće aktivnosti ove organizacije i izabrano novo rukovodstvo. Za predsjednika po prvi put od osnivanja septembra 2007. godine izabran je jedan muškarac, Siniša Perković, otac petoro djece, pet sinova.

Informišući načelnika o aktuelnom stanju u udruženju „Napredak“ Perković i Ivana Nikolić rekli su da na području opštine ima oko 70 porodica sa četvoro i više djece. Od njih 44 je uključeno u udruženje. Od tog broja u svega 5 do 6 porodica radi po dva člana, 20-tek ih je sa jednim zaposlenim a ostali su bez i jednog zaposlenog i njima udruženje pokušava da pomogne u odgajanju djece.

Na tom planu, rekli su oni, već uveliko imaju podršku Opštinske uprave i načelnika Milorada Jagodića. Prije svega, već su dobili prostorije za rad što će omogućiti da se unaprijedi rad udruženja koji ubuduće neće biti u koristi pojedinaca nego cijelog udruženja kome će se, nadaju se oni, prići i sve ostale porodice sa 4 i više djece kojih je, hvala Bogu, sve više i više. U to ime očekuju pomoć i podršku oko proglašenja njihovog udruženja udruženjem od opšteg interesa, ali i veću materijalnu podršku za finansiranje boravka djece u Dječijem vrtiću, snošenja troškova boravka na ljetovanju na moru, školama u prirodi i slično.

Predsjednik Udruženja Siniša Perković iskoristio je ovu priliku i načelniku opštine uručio je zahvalnicu za nesebičnu pomoć i podršku u radu.

Nakon što je primio zahvalnicu načelnik Jagodić zahvalio se na priznanju i usput obećao podršku udruženju u granicama mogućnosti Opštinske uprave rješavajući aktuelna pitanja korak po korak. Za početak izdvojiće se dio sredstava iz granta „Pomoć udruženjima građana…“. Riješiće se pitanje grijanja u prostoriji koja je data na korišćenje udruženju „Napredak“ što će, nadati se, uticati na veću i sadržajniji rad ove organizacije građana koji, kako reče, na najbolje mogući način doprinose razvoju opštine i šire društvene zajednice.