FK „Mladost“ krenula sa pripremama

02.02.2018.

ROGATICA – Sa pripremama za novu sezonu u Drugoj fudbalskoj ligi Republike Srpske, grupa istok, juče je počela i rogatička Mladost.

Prozivka je izvršena 26. januara, a u upravi kluba tvrde da na spisku imaju skoro 30 fudbalera.

Predsjednik kluba FK Mladost Željko Ćuzulan rekao je da su sa pripremama za novu sezonu u Drugoj fudbalskoj ligi Republike Srpske, grupa istok već počeli, gdje je prozivka izvršena 26. januara, te da na spisku imaju 30 fudbalera.

On je dodao da za predstojeću polusezonu računaju na 30 igrača, te da ekipu nije napustio niko od igrača koji su igrali i u jesenjem dijelu.

“Priključiće nam se nekoliko igrača iz omladinskg pogona. Bilo je razmišljanja da se dovedu i neka nova pojačanja,ali na kraju nismo se odlučili za tu varijantu. Možemo i moramo uz dobre pripreme iznijeti predstojeću polusezonu”- istakao je Željko

On je dodao da njihov igrački kadar predstavlja spoj iskustva i mladosti da su najveći problemi to što su ključni igrači zaposleni van Rogatice i ne mogu da treniraju sa ekipom, a veoma često ni da igraju prvenstvene utakmice, te se to odrazilo i na rezultate u jesenjem dijelu prvenstva.

On je objasnio da su pored toga, nespretno i nesretno izgubili ili remizirali nekoliko utakmica tako da položajem na tabeli i brojem osvojenih bodova ne mogu nikako biti zadovoljni.

“Sa dobrim rasporedom, dobrim igračkim kadrom i boljim pripremama rezultiraćemo mnogo većim brojem pobjeda u proljetnom dijelu sezone,a samim tim i opstankom u ligi” kaže Ćuzulan.

Prema njegovim riječima materijalno stanje kluba je bolje od onoga što su zatekli 2017. godine.

“Zatekli smo za naš klub velike dugove i tokom cijele protekle godine pratile su nas blokade računa.Uspjeli smo vratiti dio starih dugova,ali to se odrazilo na dalje poslovanje kluba, koji i dalje ima problema sa dugovanjima,jer smo u ovu godinu morali prenijeti određene obaveze.Posegnuli smo i za zaduženjima da bi uspjeli završiti sezonu”-ističe Željko.

On je naveo da je Opština Rogatica i za ovu godinu planom predvidjela 47.800 KM za FK „Mladost“, što uz podršku ŠG “Sjemeć“ u prevozu koje na godišnjem nivou iznosi 10.000,00 KM, Doma zdravlja Rogatica u besplatnim ljekarskim pregledima, što opet iznosi 3.500,00 KM, te da to predstavlja zavidan budžet ,koji je dovoljan za kvalitetno funkcionisanje kluba ,kada ne bi bilo prenesenih obaveza.

“Glavni sponzori koji potpomažu klub su gore navedeni ,a tu još moramo izraziti zahvalnost preduzećima IKONIĆ KOMERC, DMM i POWER Rogatica”-kaže Željko.

On je dodao da je FK „Mladost“ najbrojniji sportski kolektiv na području opštine Rogatica, te da ih je uvijek krasilo drugarstvo i sportski duh.

On je poručio da fudbaleri i uprava moraju zbiti redove i učiniti sve da FK „Mladost“ obezbijedi opstanak u ligi, gdje im je po kvalitetu i uslovima koje imaju i mjesto.