Dom zdravlja u Rogatici dobio novo vozilo

22.03.2018.

ROGATICA – Danas poslije podne u Domu zdravlja u Rogatici održana je mala svečanost. Povod je bio dobivanje novog sanitetskog vozila koje je na inicijativu Predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika poklonila Vlada Republike Srpske.

Ključeve vozila Peugeut BOXER direktoru Doma zdravlja doktoru Siniši Milješiću, u prisustvu većeg radnika ove javne ustanove, predstavnika opštinske administracije i predsjednika SO-e Đoke Razdoljca, uručio je načelnik opoštine Milorad Jagodić.

Uz čestitke na ovom vrijednom poklonu Jagodić je poželio da ovo savremeno opremljeno vozilo uvijek bude u priprevnom i isprtavnom stanju, a da se što rjeđe koristi za zbrinjavanje bolesnih.

Primajući ključeve novog vozila doktor Milješić reče da će sa ovim vozilom Dom zdravlja u vršenju primarnih zdravstvenih usluga biti znatno efikasniji u obavljanju svekodnevnih medicinskih usluga za oko 11.000 stanovnika koliko ih živi u preko 110 naseljenih mjesta na području opštine. Za te potrebe do sada su bila na raspolaganju jedno relativno dobro vozilo i dva koja su pojedinačno prešla preko milion kilometara. Uz to pacijenti iz Rogatice za bolničke usluge koriste bolnice u Foči i Istočnom Sarajevu, a ove mjesta su od Doma zdravlja udaljena 60, odnosno 70 kilometara.

Zato, rekao je doktor Milješić, neizmijerno zahvaljujemo Predsjedniku Dodiku, Vladi i Opštinskoj upravi u Rogatici na čelu sa načelnikom Miloradom Jagodićem, koji su doprinijeli da ovo vozilo sa najsavremenijom opremom dođe u naš vozni park.

Ohrabruje i podatak koga je iznio načelnik Jagodić da će Dom zdravlja u Rogatici do kraja maja dobiti još jedno novo sanitetsko vozilo na isti način kao što je došlo ovo koje je danas predato na upotrebu.