Odbojkašice Maglića igraju za prvaka Republike Srpske i Premijer ligu

21.03.2018.

FOČA – U prvenstvu Republike Srpske došli su dani odluke u konkurenciji odbojkašica ostalo je da se odigra poslednje 18. kolo i sve enigme u borbi za prvaka i novog člane Premijer lige BiH biće riješene.

U derbiju sezone u Foči snagu će odmjeriti ekipe koje su daleko i najviše pokazale, drguplasirani Maglić i lider prvenstva odbojkašice Inova iz Banjaluke.

U dosadašnjem dijelu prvenstva izabranice trenera Vlada Vukovića druge su na tabeli sa 45. bodova sa 17. pobijeda i jednim izgubljenim mečom i to upravo od “Inovatorki” i Fočanke su željne revanša.

Kolo prije kraja, Maglić ima tri boda manje od Banjalučanki i u slučaju da Fočanke savladaju Inovu rezultatom 3:0 ili 3:1 osvojiće šampionski pehar prvaka Republike Srpske i plasiraće se u Premijer ligu.

Očekuje se velika, teška i neizvijesna borba za svaki poen, a ogroman ulog je na stolu i jedna i druga ekipa obećava veliku borbu sa vjerom da do slavlja mogu stići.

Odbojkaška poslastica igra se u suboru 24. marta od 19,00 sati u dvorani u Foči te ovom prilikom pozivamo ljubitelje sporta, a posebno fočanske odbojke da podrže sa trebina domaći sastav u nastojanju da ostvari sportske ambicije jer su to svojim radom i trudom tokom ove sezone i zaslužile.

Utakmicu će suditi, Miroslav Čolić iz Ljubinja i Srđan Cvijanović iz Modriče, a delegat kontrologr biće Željko Kerović iz Lopara