Sjajna predstava u Čajniču

01.03.2018.

ČAJNIČE – Sjajna predstava “Vidimo se u bezdanu” pljevaljskog umjetnika Marka Tošića biće odigrana u kino sali čajničkog Doma kulture “Filip Višnjić” 6. marta, sa početkom u 18h.

Predstava je imala odličan prijem kod publike kako u Pljevaljima tako i širom Crne Gore. Ovo će biti njeno premijerno izvođenje u Republici Srpskoj.

Predstava na šaljiv način prikazuje put propadanja balkanskog društva kroz sliku “moderne” domaće porodice gdje su prikazane tri generacije. Na naše pitanje šta ga je motivisalo da napiše jedan ovakav komad, mladi i talentovani stvaralac kaže:

“Posebno me je motivisalo to što su kulturna dešavanja ovoga tipa kod nas rijetka i moji sugrađani koji su me posle uspjeha sa predstavom “Dva smo svijeta različita” pitali kad ce neki novi projekat ovako dobar. Sa sigurnošću mogu reći da smo i ovoga puta mnogo dobar projekat realizovali o čemu govore brojna gostovanja i oduševljenje publike.”

Iskoristili smo priliku da Tošića pitamo šta misli o stanju kulture, o njenom statusu u ovom vremenu poremećeniu vrijednosti. Nekako se čini da je kultura uvijek žrtva prečih stvari. Kad god dođe red na kulturu uvijek ima nešto preče.

“Bas danas ovdje kod nas u sekretarijatu za kulturu u Pljevljima bila je organizovana diskusija na ovu temu gdje smo iznijeli mišljenja koja su gotovo identična, uvijek ce se prije podržati neka sportska aktivnost nego kulturno dešavanje. Mada evo mi skoro godinu dana radimo na vraćanju kulturnog statusa Pljevljima koji su imala prije II svjetskog rata što se tice pozorišta. Nadam se da će i poslije mene i mojih drugova ostati neko da nastavi ovo sto smo počeli.”

Čajničani odavno nisu imali priliku da uživaju u ovom vidu kulture i umjetnosti. Iskoristite priliku i dođite. Upamtite, 6. mart, dan utorak, vrijeme, 18h, mjesto Dom kulture, dešavanje, predstava.