Pomoć za djecu sa smetnjama u razvoju u Rogatici

15.04.2018.

ROGATICA – Povodom u narodu nazvanog „Malog Vaskrsa“ danas su predstavnice Kola srpskih sestara „Kosovka djevojka“, koje radi pri Srpskoj pravoslavnoj Crkvenoj opštini u Rogatici, predale skroman vaskršnji poklon Udruženju djece i omladine sa smetnjama u razvoju „Rastimo srećno“ u ovom mjestu koje okuplja oko 40 članova.

Radi se, reče predsjednica Kola srpskih sestara Nataša Miladinović o televizoru LED „Telefunken“, zglobnom nosaču za televizor, karioke zvučnom uređaju „Mediacom“ i više različitih igračaka uglavnom edukativnog sadržaja u ukupnoj vrijednosti od 850 maraka. Sredstva za njihovu kupovinu obezbijeđena su kroz radionice, koje je podržala gGvožđara „Devura“ u Rogatici, na kojim su žene iz Kola srpskih sestara uz podršku učenika ovdašnje Osnovne škole „Sveti Sava“ i Srednjoškolskog centra „27. Januar“ i njihovih roditelja tokom Vaskršnjeg posta izradom raznih sitnih suvenira i drugih rukotvorina, a zatim uz saglasnost opštinske vlasti po minimalnim cijenama prodavali na ulicama Rogatice.

Mile Ćebić, predsjednik Udruženja „Rastimo srećno“ u ime djece i omladine i njihovih roditelja zahvalio se na ovom, kako reče velikom gestu i poklonu, istakavši da će im on mnogo značiti u budućem radu posebno pri okupljanju djece i omladine u prostorijama Udruženja i dok čekaju na red kod logopeda i defektologa. Očekuje da i drugi, posebno iz oblasti privrede, pođu stopama Kola srpskih sestara i u granicama mogućnosti pomognu rad ove humanitarne organizacije u kojoj su uglavnom djeca i omladina hendikepirana zbog smetanja u razvoju.