Proljećno uređenje grada – Uklonjena dotrajala stabla

11.04.2018.

FOČA – Uklanjanjem dotrajalog drveća u Ulici 9. maja u Foči je počela proljećna akcija čišćenja i uređenja opštine. U narednom periodu radiće se i na uklanjaju otpada, uređenju zelenih površina, parkova i obala rijeka.

Staro i dotrajalo drveće, kao i suve grane neće više predstavljati opasnost po prolaznike u fočanskoj ulici 9.maja. Radnici Opštinskog odsjeka Civiline zaštite posjekli su jutros dva stara stabla, za koja je procijenjeno da mogu da ugroze saobraćaj i materijalna dobra.

-Uklonjene su dvije stare katalpe sa dosta polomljenih grana, stabla su bila trošna, suva, oboljela i morali smo ih ukloniti jer su predstavljali opasnost i po stanovništvo i po materijalna dobra. Nova stabla ćemo zasaditi i u ovoj i drugim gradskim ulicama-rekao je Čedo Zelović, šef Opštinske civilne zaštite.

U okviru akcije uređeno je i drveće u dječijem vrtiću u naselju Donje Polje, a narednih dana biće uređeni i drvoredi u preostalom dijelu opštine.

Osim redovne proljetne akcije čišćenja grada u periodu od maja do agvusta u Foči će na projektu kompletnog uređenja grada i prigradskih naselja biti angažovano 30 radnika koji su na evidenciji Zavoda za zapošljavanje .

U pitanju je projekat “Uredimo Foču” koji ova lokalna zajednica realizuje u saradnji sa UNDP-om. Vrijednost projekta je oko 100.000 KM, od kojih UNDP obezbjeđuje 70, a opština Foča 30 odsto sredstava.