Uspjeh malih košarkaša rogatičke Mladosti – Drugi na turniru u Užicu

06.04.2018.

ROGATICA – Poletarci Košarkaškog kluba Mladost iz Rogatice, godišta 2005/2006, posljednjeg vikenda učestvovali su na dvodnevnom, šestom po redu, Međunarodnom košarkaškom turniru u Užicu, koji je okupio 120 takmičara iz osam klubova u Srbiji, Republici Srpskoj i Federaciji BiH, Sloveniji, Ruminiji i Crnoj Gori.

Rajko Kojić, trener mladih rogatičkih košarkaša reče da su iz Republike Srpske, uz nade košarke u Rogatici, učestvovali i njihovi vršnjaci iz Sokoca, a iz Federacije BiH Lionse iz Tuzle. Sloveniju su predstavljali mladi košarkaši iz Šamjura, Rumuniju Slam iz Bukurešta, Crnu Goru Panter iz Nikšića i Srbiju uz domaćina Šampiona iz Užica i Mladost 2014. iz Uba., koji su igrali podijeljeni u dvije grupe.

Rogatičke košarkaške nade u prvom kolu sastale su se sa Tuzlacima i pobijedili ubjedljivo sa 79:32. U drugom kolu igrali su sa domaćinom turnira Šampion iz Užica i opet ubjedljiva pobjeda od 70:35 i u trećem kolu „pala“ je ekipa Slam iz Rumunije sa 49:30, pa su Rogatičani direktno išli u finale sa ekipom Mladost 2014. Iz Uba, koja je bila pobjednik druge grupe.

I u finalnom susretu rogatičke nade pružile su dobar otpor, ali su ipak poklekli na kraju. Ubljani su bili bolji za nijansu i zasluženo osvojili prvo mjesto, dok je drugo pripalo mladim Rogatičanima koji su uz srebrene medalje i pehar namijenjen drugoplasiranoj ekipi, dobili i poziv na turnir iduće godine.

Kad smo kod rogatičkih mladih košarkaša da još podsjetimo da oni trenutno igraju i u Mini basket ligi Sarajevsko-romanijske regije u kojoj su u dosad odigranih sedam kola neporaženi i nalaze se na čelu tabele. Pošto je ostalo da se odigraju još tri kola, igrači i trener Kojić očekuju da tu do kraja ostanu i postanu lider lige.